Ak Parti'yi Yıkan Liste

Listeler açıklandı ve Ak Parti dışında çok da kıyamet kopmadı.

Ak Parti'yi Yıkan Liste
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’nin listesi, beklendiği ve daha önce bu köşelerden yazdığımız gibi ittifak ortaklarına yer verilerek oluşturuldu.  Bu tablo ile Bağımsız aday Ali Özcan’ın götüreceği 5 bin oy, Saadet ve Deva’nın oylarıyla geri döndü. Bu hesapla Gürsel Erol, seçilmeyi rahatlıkla garantiledi.

İyi Parti’de İrfan Sönmez birinci sıra Yüksel Ercan ikinci sıra adayı oldu. Merkez ve bölgesel oyları kucaklayan bir liste oldu. YRP’den Prof. Dr. Mehmet Çavaş listenin ilk sırasında  yer aldı. 

Dağın fare doğurduğu tek parti ise Ak Parti oldu. Kendisine yapılan müracaatlar arasında hem halkın gönlünde taht kurmuş, hem ciddi anlamda bir oy potansiyeli olan onlarca ismi geçip, sana hiçbir katkısı olmayan isimlerle bir liste yapacaksın, “Bu kadar cehalet, anca okumakla elde edilir” sözünü, “bu kadar yanlışlar zinciri, ancak Ak Parti Genel Merkezindeki bazı  sorumsuzlar tarafından başarılabilir” cümlesine dönüştürmekten başka söz bulamadık bu tablo için.

Ak Parti, 3. sıraya öyle bir isim koymuş ki tüm Elazığlılar bu ismin seçilmemesi için diğer partilere ve özellikle bağımsızlara destek vermeye kenetlenmişler. Amaç bu isimlere değil tepki. Genel merkeze bu defa okkalı bir ders vermek istiyorlar. 

Dün “Ak Parti İntihar Ediyor” başlığıyla yazdığımız yazıda dile getirdiğimiz gibi seçim;  2-1-1-1 olarak sonuçlanacak. Ak Parti biraz zorlansa da iki milletvekilliğini kazanacak gibi duruyor. Bir milletvekilini CHP alırken diğer bir milletvekilimiz ise bağımsız Prof.Dr. Yasemin Açık olacak. Kalan bir milletvekili ise MHP, HDP ya da İyi Parti’den birisinin olacak.

Bu bir öngörü ve tahmin değil. Listelerin açıklanmasından sonra “AK Parti’nin listesine oy verilir” diyen bir Ak Partili duymadım. Ama buna karşın “Prof.Dr. Yasemin Açık, artık bu şehrin onur meselesi olmuştur ve tüm gücümle hocamızın yanındayız” diyenlerin sayısı oldukça fazla. Hem de hiç beklemediğim isimlerden. Bunlardan biri de Ak Partiden milletvekilliği yapmış birisinin öz kardeşi.

“Her şerde bir hayır vardır” sözü bir kez daha tescil edilecek ve Prof.Dr. Yasemin Açık şehrimizi,  onur ve gururla TBMM’de temsil edecek.