AK Parti'ye Tarkan Dopingi

Ak Parti, başarısızlıktan ziyade 20 yıl gibi uzun bir süre bu ülkede tek başına iktidar olmanın seçmene verdiği usanmışlık sendromunu yaşıyor.

AK Parti'ye Tarkan Dopingi

Ak Parti’ye öteden beri oy vererek her defasında iktidar yapan ve bugünlerde bazı yanlış ve hatalar sebebiyle partiye mesafeli duran ciddi bir oran var.

Yüzde 15’lere varan bu kitlenin, gideceği yeni bir parti de yok. Ne Ak Parti’den ayrılarak kurulan yeni partilere ne de milli görüşün temsilcileri olduklarını ifade eden partilere ciddi bir gidiş yok. 

Ak Parti’nin seçiminin  sonucunu  belirleyecek kırgın seçmen;  partide, yönetimde, bakanlıklarda, kamu kurumlarında yapılan yanlışları Erdoğan’ın düzelteceğine olan inancını hala canlı ve diri tutuyor.

Ancak görünen o ki bu yanlışlar, Erdoğan’ın “her şeyi açık açık söyleyin” talimatına rağmen danışmanlar ve yüreği bu ülke ve dava için atan vicdanlı milletvekilleri tarafından dile getirilmekten kaçınılıyor.

Ak Parti, bu durumda yeniden bir titreme ve kendine gelme sorunu yaşarken en büyük destek Tarkan’dan geldi. 

“Geççek” şarkısı ile iktidarı alaşağı edip sözüm ona güneşli günleri malum muhalefete havale eden anlayış ve şarkıya mal bulmuş mağribi gibi sarılan çevrelerin ölçüsüz hezeyanları, Ak Parti’den bir vesile ile soğuyan çevreleri yeniden bir araya getirdi.

Ülkenin aleyhine birleşmiş tüm kesimlerin müzikal değeri çok da iyi olmayan bu şarkıyla, yine ülkeye 20 yıldan beri birçok önemli hizmetleri hayata geçiren bir siyasi geleneğe ve onun liderine hakareti hazmedemeyen ve bu günlerde arafta bulunan kesimleri yeniden “Bu çevrelere inat Erdoğan’a sahip çıkmak gerek” görüşünde birleştirdi.

Görünen o ki Erdoğan’ı siyaseten öldürmek için özellikle yapılan ve bir kesimde umut olan “geççek” şarkısı, Erdoğan’ı yeniden diriltecek.