Ak Parti, Resmi Okuyamadı

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanması, iki Büyükşehir Belediye Başkanının da sürece dahil edilip Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile taltif edilmesi ve HDP'nin de desteğini alma ihtimalinin yüksek olması gerçeği karşısında seçimlerin zorlu ve çetin geçeceği gibi bir durum ortaya çıktı.

Ak Parti, Resmi Okuyamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakının seçimleri kazanması için ittifakı genişletmek yanında milletvekili listelerinin yeni, yıpranmamış ve kamuoyu desteği olan isimlerden oluşturması artık kaçınılmaz oldu.

Cumhur İttifakının Anavatan ve DSP’yi yanına alması belki Psikolojik bir etki oluşturabilir lakin bu partilerin ülke çapındaki oyları tek tek hesap edilse dahi 120’yi bulmaz. Çoğu illerde teşkilatları bile yok…

Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR gibi tabanda ciddi karşılıkları ve misyonları bulunan partilerin hala yok sayılması ve tabansız, tabela partisi bile olamayan partilerden medet umulması, siyasi pratiklerle hele hele bugüne kadar halkın nabzını çok iyi tutan  Ak Partiyle çok bağdaşmıyor.

Ak Parti Genel Merkezi sonuca ulaşacak pozitif adımlar atma yerine ittifakta sanal parti  artırmanın gereksiz çabasına düşmüşken, illerde de kamuoyunda karşılığı olan ve şehrin sorunlarının çözümünde etkili olacak isimlerle görüşülmemesi, bu özellikte olan ancak Elazığ’ın sevdiği isimlere karartma uygulanması seçimlerin ciddiyetinin yeterince kavranmadığını gösteriyor.

Kamuoyu yoklamalarında da halkın gönlünde de yatan isimlerden nasıl bir adım atması bekleniyor ya da kimlerin divanında esas duruş göstermeleri isteniyor çok anlaşılabilmiş değil.

14 Mayıs seçimleri, bir seçimden daha büyük anlam taşıyor. Bu seçim Ak Parti’nin ve Erdoğan’ın seçimi olmakla birlikte Türkiye’nin kader seçimi.

Bu gerçeğe rağmen ilimizde ciddi bir siyasi potansiyeli yanında gönül ikliminde yer etmiş isimlerle görüşmeler başlatılarak bir noktaya getirilmesi lazımdı. 

Seçimlerin kaderi, Cumhur ittifakının hata yapmadan genişlemesine ve milletvekili listelerinde yeni ve halkta karşılığı olan isimlere yer verilmesiyle doğru orantılı. Son günlerin Akşener jargonuyla söylersek; Ak Parti ya iyi listeyle yeniden tarih yazar ya da kötü ve kendini tekrar eden listelerle tarih olur. Resim çok açık ve net bu…