Ak Parti Oylarında Negatif Ayrışma

Yerel seçimler öncesi başta İstanbul ve Ankara'yı geri almak için kolları sıvayan Ak Parti bu amaçla sokak sokak çalışma yürütüyor.

Ak Parti Oylarında Negatif Ayrışma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Ak Parti’nin oy kaybettiği illeri ve Cumhurbaşkanlığı ile vekil oyları arasındaki farklarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin oylarındaki negatif ayrışmanın ve kimi şehirlerdeki (Vekil-Cumhurbaşkanlığı) oy oranı uyumsuzluğunun farkındayız. Tüm bu sıkıntıların kaynağını il il sandık sandık inceliyoruz. Hangi alanlarda sorun varsa müdahale edecek, hiçbir komplekse kapılmadan yanlışlarımızı düzelteceğiz. Kadrolarımızı güçlendirmemiz, yenilenmemiz gerekiyorsa, inşallah bunu da yapmayı sürdüreceğiz. Ekim ayındaki kongrede bunun için çalışıyoruz. Ekim ayında kongremizi 11,5 milyon üyesiyle bir ahitleşme törenine dönüştürmekte kararlıyız. Muhalefetin yönettiği illerin belediye başkanları şehirleriyle ilgilenmek yerine koltuk kavgası veriyor. 31 Mart 2024'te kötü gidişe dur diyecek, başta İstanbul, Ankara olmak üzere 4 yıldır hizmet alamayan şehirleri hizmet ve eser siyasetiyle buluşturacağız ” diyerek bu kararlılığı bir kez daha ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkat çektiği cumhurbaşkanı ve vekil seçimlerindeki negatif ayrışmanın sonuçlarının  değerlendirilmesi önemli bir gelişme.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy verip vekil seçimlerinde farklı parti ve adaylara giden  seçmenlerin gerekçelerinin de dinlenerek ve bunların raporlaştırılarak Erdoğan’a sunulmasıyla yeni hataların yapılmasının da önüne geçilmiş olacak.