Ak Parti'nin Taşra Sıkıntısı

Ak Parti gecikmeli de olsa, aday adaylarının ruh hallerini bozup profesyonel destek almaya mahkûm ve muhtaç etse de nihayet cumartesi günü adaylarını kamuoyuna açıkladı.

Ak Parti'nin Taşra Sıkıntısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsimlerin açıklamasıyla birlikte de şehirde önemli siyasi dalgalanmalar oldu. Önce Baskil teşkilatı, ardından Akçakiraz teşkilat başkanı Ak Parti’den istifa ettiler.
Karakoçan’da Ak Parti aday adayı olan Nurettin Arslan Yeniden Refah Partisinden aday olduğunu açıkladı. Ardından Kovancılar Ak Parti aday adayı Vahap Gök BBP’den adaylığını ilan etti. 

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı da yeniden aday gösterilmeyince farklı bir partiden aday olacağını açıkladı.

Ak Parti aday adayı olup da ismi açıklanmayınca; Maden’de Orhan Yavuz,  Palu’da Muhammet Septioğlu, Sivrice’de  Ebubekir Irmak, Karakoçan’da Nurettin Arslan, Akçakiraz’da İbrahim Ormanoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden aday olunca tüm siyasi dengeler değişti. 

Bu tablo sonrasında Ak Parti; Palu, Kovancılar, Karakoçan, Sivrice ilçeleri ile Yazıkonak ve Akçakiraz’da zorluk yaşayabilir.  Maden’de Musa Orhan’ın şahsi oyu ile Ak Parti oyu birleşince seçim alınabilir. Keban’da MHP Ak Partiyi zorlayabilir. Baskil, aylar öncesinden alınan önlemlerle yeniden Ak Parti’de kalabilir.

Beldelerde partiden çok aday faktörü daha öne çıktığı için sürprizler de yaşanabilir. Kısaca Ak Parti, 14 ve 28 Mayıs gibi en zorlu seçimlerin ardından en kolay seçimlerine girmeyi beklerken en zor seçimlerini yaşayacak gibi görünüyor.

Hem Ak Parti’nin genel icraatları, hem hayat pahalılığı hem emekli maaşları hem de sıklıkla dile getirilen bazı olumsuzluklara o ilçe ve beldedeki siyasi tepkiler eklenince birçok yerde Ak Parti seçimleri kaybedecek bir görüntü veriyor.

Geçtiğimiz gün yapılan aday tanıtım toplantısında hem il başkanı hem de milletvekillerinin konuşmalarına da bu durumun yansıması, tehlikeyi önceden görmenin bir önsezisi olabilir. 

Burada iş hem il teşkilatına  hem milletvekillerine hem de adayın şahsi gayretleri ve toparlama gücü ve kabiliyetine kalıyor. 

Çünkü kimse bu seçimlere “beka” gözüyle bakmıyor ve oy verme konusunda oldukça rahat ve relaks davranıyor. 

 Parti yerine adaya öncelik verilecek bu seçimleri, birçok konuda biriken bir tepkinin yansımasının tezahürü olarak Ak Parti’ye sarı kart göstermenin fırsatı olarak gören geniş bir kitlenin olduğunu sahada bizler de görüyoruz. 

Bu seçimlerin kaderini siyasi ve kurumsal lider ve söylemler değil, şahısların halkta  imaj ve itibarı belirleyecek. Ve görünen o ki Ak Parti’nin  ilçe ve beldelerinde işi zor.