Adaylar Tamam, Vakit Kazanma Vakti

Ak Parti Elazığ'da uzun bir bekleyiş sürecinin ardından nihayet geçtiğimiz gün Ahmet Aytar Spor Salonu'nda düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısı ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını resmi olarak kamuoyuna duyurdu. 

Adaylar Tamam, Vakit Kazanma Vakti

Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısı Ahmet Aytar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen programda ilçe ve belediye başkan adayları kamuoyuna duyuruldu. 

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri, Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı,  Ak Parti MKYK Üyesi, 26. Dönem Elazığ Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları, parti teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

UZAYAN SÜRECİN YILGINLIĞI PROGRAMA DA YANSIDI

Elazığ’da ilçe ve belde belediye başkanlarının açıklanma sürecinin oldukça uzun sürmesi, yaşanan siyasi çekişmeler, ortaya atılan dedikodular, hem adaylarda hem teşkilatlarda hem de vatandaşta mental bir yorgunluğa neden olmuştu. Bu yorgunluk programa da yansıdı ve Ak Parti’nin alışılmış coşkulu ve heyecanlı etkinlikleri yanında, bu kez oldukça ruhsuz bir aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

ŞERİFOĞULLARI FARKI

Aday Tanıtım toplantısında hem salona hem de partililere seçim coşku ve heyecanını veren Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları oldu.

Başkan Şerifoğulları’nın yaptığı konuşma büyük beğeni ve alkış alırken ilçelerin başında Palu’yu sayması ise oldukça anlamlı bir mesaj oldu. Başkan Şerifoğulları ruhsuz geçen programı canlandıran isim oldu.

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

FARKLI PARTİLERE GEÇEN İSİMLERE ORTAK TEPKİ

Aday Tanıtım programında, siyasilerin genel konuşmalarına ortak bir tepki vardı. Ak Parti’den aday adaylığı başvurusu  yapan ancak aday olmadığını anlayınca farklı partilere geçen isimlere eleştiriler yapıldı. İşte aday tanıtım programından öne çıkan başlıklar:

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

YILDIRIM: “BAŞARI HİKÂYESİ YAZACAĞIZ” 

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “AK belediyecilikle yeni bir başarı hikâyesi yazmak istiyoruz. Bugüne kadar 21 yıllık iktidarlığımızda tam 17 seçimde sizlerle beraber başarı ile çıktık. İnşallah nasip olursa 18. seçimimizde sizlerle ve burada olmayan dava arkadaşlarımızla beraber başarı hikâyesi yazacağız. Bizler değerler üzerinden siyaset yapan bir AK Kadro hareketiyiz. Değerler üzerinden siyaset yapmanın çok kıymetli, onurlu, şerefli bir lideri var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde konuştu. 

YILDIRIM: “CADI KAZANININ İÇİNE DÜŞTÜLER” 

Başkan Yıldırım, seviyeli ve hoşgörülü bir seçim dönemi yaşanmasını temenni ederek: “Seni Abdülhamit’in yalnızlığına bırakmayacağız. Bu Abdülhamit’in yalnızlığı değildir. Yoldaşları dedikodulara başka şeylere başladılar. İlk önce onlar bu cadı kazanının içine düştüler. Biz biliyoruz ki Abdülhamit yanı başındakilerin ayakları üzerine, topukları üzerine geri dönmeleri üzerine iktidarlığı bırakmış oldu. Ama biz bugün Allah’ın izniyle onu Abdülhamit’in yalnızlığına bırakmayacağız. Ama bunu bir slogan olmaktan çıkarmalıyız. Ne yapmamız lazım? Bütün dedikodulara, bütün algı operasyonlarına, sağda solda konuşulan her şeyi kenarı bırakıyoruz. İnsanlarımızı ötekileştirmiyoruz. Oy versin veya vermesin her biri bizim için kıymetli. Bugüne kadar bize oy vermeyenlerinde gönlüne girmek istiyoruz. Bunları yaparken de seviyeyi düşürmeden insanlara hakaret etmeden, özellerine girmeden, büyük bir olgunlukla şu ana kadar getirdiğimiz siyasi kampanyayı bundan sonrada devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz. Bütün siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum. Mümkün olduğu kadar çevre kirliliği, göz kirliliği oluşturmadan ilimizin alanlarına da müdahale etmeden seviyeli ve hoşgörülü bir kampanya sürdürelim.” açıklamasını yaptı. 

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ, YENİDEN YOLA DEVAM DİYECEKTİR”

Elazığ Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları’nın açıklaması ise şu şekilde: “Kadim kültür ve medeniyetiyle Hak’tan ve doğrudan yana çizgisini hiçbir zaman bozmayan Elazığ’ımız, inşallah 31 Mart’ta bir kez daha AK Parti'mizin can damarlarından biri olduğunu gösterecektir. AK Davamızı bir kez daha zafere taşıyacaktır. Bunun için Milletvekillerimizle, il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla, gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla memleketimize hizmet yolunda sahada olacağız. Elazığ’da güçlü bir zafere ulaşmak için 31 Mart’a kadar sıkmadık el ve çalmadık kapı bırakmayacağız, hep birlikte durmadan ve yorulmadan çalışacağız. Ve inşallah Elazığ’ımız, yeniden AK belediyecilikle yola devam diyecektir.” 

ŞERİFOĞULLARI: “ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETTİK” 

“Görev süremiz boyunca insanımızı merkeze alarak şehrimizin her köşesine hizmeti ulaştırdık. Bu şehrin çözülemeyen sorunlarına çözüm ürettik, bu şehir için hayal olanı ete kemiğe büründürerek hizmete sunduk. Çok çalıştık, çok gayret ettik ve hamdolsun Elazığ’ımızı çok güzel bir noktaya taşıdık. Seçim öncesi hemşehrilerimize vadettiğimiz projeleri yüzde 90’ın üzerinde hayata geçirdik. Yetinmedik memleketimizin her bir köşesinde ihtiyaçlara binaen de birbirinden kıymetli çalışmaları birer birer hizmete sunduk. Belediyecilik; aşk ister, belediyecilik sevda ister. Biz bu aşk ve sevdayla şehrimizin hem bugünü hem de yarınları için en büyük yatırım olan altyapı yenileme çalışmalarımızı her türlü olumsuzluğu göze alarak başlattık. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarımız büyük bir hızla ilerliyor.” 

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

ŞERİFOĞULLARI: “USTALIK DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ” 

“İnşallah önümüzdeki dönemde de el ele, gönül gönüle şehrimiz için geleceğimiz için birlikte yürümeye, birlikte yepyeni hizmetlerle şehrimizi taçlandırmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın desteği, hemşehrilerimizin dualarıyla yürüdüğümüz bu yolda bu aziz şehre verdiğimiz sözleri tutmanın huzuruyla bir kez daha bu şehre ve sizlere hizmetkar olmaya talibiz. Ve inşallah ilk günkü aşkla ve tecrübemizle ustalık dönemimizi başlatacağız. Binlerce yıl boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu kadim topraklarda; şimdi yine, yeniden çocuklarımızın ve gençlerimizin kalplerinde heyecan tohumlarını büyütmek, hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak, yatırımlarımızı artırmak, daha güçlü ve daha mutlu bir şehir için hep birlikte yeniden yola çıkıyoruz. Bugüne kadar nasıl şehrimizin her bir köşesini hizmetlerle buluşturduysak inşallah önümüzdeki 5 yılda da memleket sevdamızla daha güzel yarınlar inşa edeceğiz. Hep birlikte şehrimizi daha ileriye taşımak için ter dökeceğiz. Çünkü bizim derdimiz memleket. İnsanına, havasına, suyuna, taşına toprağına sevdalı olduğumuz memleket. Şimdi vakit yeniden hizmet vakti.”

NAZIRLI: “NEREDE SİZİN TEŞKİLAT SEVDANIZ?” 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise farklı partilere geçen isimleri şu ifadelerle eleştirdi: “Aday adaylığı süreci yaşadık. Bu aday adaylığı sürecinde o kadar kıymetli adaylarımız vardı ki. Her biri bizlere geldiler biz dava adamıyız dediler biz gönül adamıyız dediler biz milletin adamıyız dediler. Bizde çok titizlikle çok ince çalışmalarla milletimize, değerli büyüklerimize sorduk, dava adamlarımıza sorduk, teşkilatlarımıza sorduk ve bir karar verdik. Bu kararın sonucunda da adaylarımızı belirledik. Bugün sizlerin huzurunda adaylarımızı açıkladık. Ancak son bir haftadır şunu görüyorum. Ben dava adamıyım diyen, başvurusunu Ak Parti’den yapan ama ben olmadığım zaman sen yoksun deyip başka partiye giden ve aday olan arkadaşlarımızı görüyorum. Ya siz nasıl dava adamısınız? Sizin teşkilat sevdanız nerede?”

AÇIKKAPI: “KİME MEYDAN OKUDUĞUMUZU İYİ BİLİYORUZ” 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti kurulduğu günden bu güne bizi diğerlerinden ayıran birçok özelliğimiz var. Bugün hayalini gerçekleştirdiğimiz olaylara kayıtsız kalanlar var. Biz kime meydan okuduğumuzu çok iyi biliyoruz. Biz liderimizle birlikte Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hem milletimize hem ümmete hizmet etmenin mücadelesindeyiz. Bizler 21 yıldır bu ülkede 81 vilayetimize 784 bin metrekare  ülke topraklarına ayrım yapmadan ötekileştirmeden hizmet veriyoruz.” 

KELEŞ: “YENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK”

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, konuşmasında: “Hayata geçirdiğimiz projelerle belediyecilik anlamında AK Parti olarak yeni bir çığır açtık. AK Parti belediyeciliği halkımızın mutluluğunu ön planda tutan bir belediyeciliktir. Bizler vatandaşlarından güç alan bir partinin evlatlarıyız. Bizler birlik içerisinde yürümenin gururunu yaşıyoruz. Bizler seçimden seçime değil halkımızın her daim yanında oluyoruz.” ifadelerini kullandı. 

SERDAR: “EN İYİSİ OLACAĞIZ” 

AK Parti MKYK Üyesi, 26.Dönem Elazığ Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, şehrin partilerine hep destek verdiğini söyleyerek, “Türkiye’nin uçuruma sürüklendiği bu dönemde adeta uçurumun kenarından verdiğiniz destekle en iyisi olacağız. Biz ak parti olarak bu ülkede sorun çözmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İLERİ: “HİZMET VE ESER SİYASETİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise şu açıklamayı yaptı: “Depremin hemen akabinde dakikalar içinde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kriz masaları kuruldu. Saatler içinde bakanlarımız bölgeye intikal etti. Vatandaşlarımızdan yardımlar yağmaya başladı. Şu geldiğimiz noktada çok şükür bütün enkazlar kaldırılmış durumda, yeniden inşa noktasında afet konutları vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanı'mız tarafından teslim edilmeye başlandı. İnsanlar can derdindeyken, vatandaşlarımızı enkaz altından çıkarmaya çalışırken, bölgede hızlı bir şekilde barınma koşullarını hayata geçirmeye çalışırken muhalefet ne yaptı? Muhalefet bölgede göründü, fotoğraf verdi. Polemik, manipülasyon yaptı. Millet can derdindeyken bunların bazıları çıktılar siyaset yapmaya çalıştı. Seçimden bahsettiler. Cumhurbaşkanı'mız seçim sürecini planlandığı şekilde tıkır tıkır işletti ve gerçekten kader seçimini beraber yaşadık. 31 Mart seçimleri önemli. Her şehrimizde bizim Türkiye Yüzyılı şehirlerini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bizler biliyoruz ki kalkınma yerelde başlar. Birlik ve beraberlik yerelde en yoğun şekilde hissedilir. Önümüzdeki süreçte inşallah bizler Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde dirençli şehirleri, katılımcı, şeffaf yönetimleri hayata geçireceğiz. Çevre dostu şehirleri, kendine yetebilen şehir ekonomilerini, sosyal belediyecilik anlayışını, kültür üreten şehirleri hayata geçireceğiz. Ama her şeyden önemlisi hizmet ve eser siyasetimizin ısrarla takipçisi olacağız." 

Adaylar Tamam, Vakit Kazanmak Vakti

ADAYLARLA TOPLU RESİM

Konuşmaların ardından AK Parti'nin 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkan adayları, Ağın'da Şeref Çakar, Alacakaya'da Başaran Yaşlı, Arıcak'ta Mehmet Yılmaz Yalçınkaya, Baskil'de İhsan Akmurat, Karakoçan'da Mustafa Aydın, Keban'da Fethiye Atlı, Kovancılar'da Mehmet Nuri Çolak, Maden'de Musa Orhan, Palu'da Vahdettin Demirtaş, Sivrice'de Fethi Atagün, beldelerden Mollakendi'de Mehmet Mustafa Ayaz, Yurtbaşı'nda Nihat Doğan, Yazıkonak'ta Aydın Ayaz, Erimli'de Cihan Yılmaz, Üçocak'ta Yılmaz Yegül, Beyhan'da Hüseyin Ateş, Bükardi'de Sıddık Bayrak, Sarıcan'da Mehmet Gürbüz ve Akçakiraz'da Taner Baytaşoğlu olarak açıklandı.
İsmi açıklanan adaylar sırasıyla sahnede aile resmi çektirdiler.