Ak Parti'nin Kürt Seçmene Mesajı

Kürt vatandaşları üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkışanlara, onların oylarını ipotek altına aldığını zanneden partilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesinde tarihi bir çağrıda bulunarak önemli mesajlar verdi.

Ak Parti'nin Kürt Seçmene Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

“Sevgili Kürt kardeşlerim

Bugüne kadar ananızın ak sütü gibi helal olan haklarınızı size teslim etmek için büyük mücadeleler verdik.

Analar ağlamasın, yüreklere ateş düşmesin diye çok ciddi çabalar harcadık.

Sizler, samimi gayretlerimizin en yakın şahitlerisiniz.               

Hangi badireleri aşarak bugünlere geldiğimizi, önümüze hangi tuzakların kurulduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz.

Elbette eksiklerimiz, yapmak isteyip de yapamadıklarımız olmuştur; fakat Türkiye’ye hak ve özgürlükler alanında kazandırdıklarımız ortadadır.
Bunlardan geriye gidişe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Her kim terör tehdidi altındaki eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır.

Her kim gariban Kürt çocuklarının eline silah verip askere, polise, insanımıza kurşun sıktırmaya kalkarsa, karşısında bizi bulacaktır.
Her kim emperyalist güçler adına milletimizin huzuruna kastederse, karşısında bizi bulacaktır.

Her kim haklarınıza el uzatmaya teşebbüs ederse, karşısında Tayyip Erdoğan’ı bulacak, Cumhur İttifakı’nı bulacaktır.
Rabbim ömür, milletimiz de yetki verdikçe;

Bu ülkede analar bir daha ağlamayacak…

Çocuklarımızı kimse dağa zorla kaçıramayacak…

Geceyle birlikte şehirlerimize terörün karanlığı çökmeyecek…

Benim Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek, silah zoruyla kimse iradesine ipotek koyamayacak!

Türkiye, 85 milyonun tamamı için daha özgür, huzurlu ve müreffeh bir yer olana kadar çalışacağız.

Türkiye Yüzyılı’nı Kürt kardeşlerimizin de desteğiyle hep beraber inşa edeceğiz.” 

Açıklama güzel. Açıklama geçmişten beri güvenlikçi politikalarla Kürt sorununa çözüm bulmaya çalışan baskıcı yönetimlere karşın, Kürt kimliğin, Kürt dilini tanıyan ve bunun yaygınlaşması için gayret gösteren Ak Parti’nin soruna bakışını özetleyen güzel bir açıklama.

Açılım sürecini başlatarak HDP’nin Kürt halkları için ne kadar samimi olup olmadığını ortaya koyan ve PKK’nın gerçek yüzünü gösteren de Ak Parti olmuştu.
Kürtlerin kendilerini her alanda ifade etmesine sebep olan mecraları oluşturan Ak Parti, son yıllarda öyle bir dil kullandı, öylesine ötekileştirici bir üslup kullandı ki Kürt seçmenleri HDP’ye yöneltti. 

PKK’ya söylenecek sözleri, HDP üzerinden bazen yanlış yerlere çekilerek  kürtlere söylenme yanlışlığı bugün görülmüş ve yeni fark edilmiş olacak ki bu hatayı telafi etmek adına Erdoğan’ın danışmanları böyle bir açıklama yapılmasını  uygun görmüş. 

Bu köşenin takipçileri bilir ki bizler zaman zaman siyasilerin hata ve yanlışlarını dile getirir bununla birlikte yapmaları gerekenleri de söyleriz. Bu köşelerde sayısız kez şunu yazdık. “Birçok HDP’linin ikinci partisi Ak Parti’dir. Muhafazakâr ve mütedeyyin Kürt halkı, cesareti, kararlılığı ve dik duruşu sebebiyle Erdoğan’ı sever ve beğenir. Bir vesile ile HDP’ye kızan seçmenin oy vereceği isim Erdoğan’dır.

Bu gerçeğe rağmen son bir yılda  ortaya konan üslup ve söylem çok da kuşatıcı değildi. HDP ile Kürt halkını eşit görüp bu yönde sözler söyleyen bazı AK Partililer ne yazık ki kürtleri küstürdüler. Bunun sonucunu bölge anketlerinde de görmüş olacaklar ki Erdoğan’a böyle bir açıklama yaptırmak zorunda kaldılar.  

Bu açıklama ile Erdoğan’ı seven ancak küstürülen kürtlerin gönülleri alınır mı bilmeyiz ama umarız Ak Parti söylemlerini daha  net olarak ortaya koyar.