İnce Ayar Kime Yaradı?

Hakkında kaset iddiaları ile gündeme gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi.

İnce Ayar Kime Yaradı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İnce, çekilme gerekçesi olarak da "Bahaneleri kalmasın, seçimin kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar" ifadelerini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, Cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet. Bu ülkenin savcıları, emniyeti benim itibarımı korumakla görevlidir. Alenen iftira.” diyerek adaylıktan çekilen İnce, her ne kadar kimin lehine çekildiğine dair açık bir adres göstermese de “Senin yüzünden kaybettik demesinler diye adaylıktan çekildim” diyerek Millet ittifakını ve Kılıçdaroğlu’nu işaret etti.

Bu çekilme ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçimi alma ihtimali daha da arttı gibi bir sonuca varılabilir mi bilemiyoruz. Muharrem İnce’ye gidecek oyların büyük bir oranı Kılıçdaroğlu’na gideceğine ve bu oranın yüzde iki bile olsa önemi büyük olduğuna göre durum  Erdoğan’ın aleyhine gibi bir sonuç gibi görünüyor.

Seçimlere az bir zaman kala  Erdoğan nasıl bir hamle yaparak bu oyların da üzerinde bir oyu kendisine çevirir bilemiyoruz ama sonuç Erdoğan adına istenmeyen bir durum ortaya koymaya doğru evriliyor gibi.