Ak Parti'nin Geç Uyanışı 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için çalışmalarını yoğunlaştıran Ak Parti, aday adaylarının mülakatlarını bitirdikten sonra genel merkezden görevlendirilen yetkililer tarafından şehirlerde vatandaşlar ile sohbet edilerek nabız yoklayacak. Ak Partili yetkililer, vatandaşlara 'kimi aday olarak görmek istersiniz ile bize neden kırgınsınız?' sorularını sorup sonuçlarını genel merkeze rapor edecek.

Ak Parti'nin Geç Uyanışı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta sonu yapılan temayül yoklamasının ardından Parti Genel Merkezi tarafından aday adaylarının dinlenmesi için 14 alt komisyon oluşturuldu ve çalışmalara başlanmıştı. Daha sonra ise Ak Parti Genel Merkezi, aday adaylarının dinleneceği mülakat komisyonlarını açıklamıştı. Buna göre Elazığ’ın da içinde bulunduğu Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Çankırı ve Hatay illerinden 457 aday adayını dinleyecek 10. Komisyon üyeleri belli olmuştu. 

ADAY ADAYLARI MÜLAKATTAN GEÇTİ

Elazığ’dan 70 müracaat olmasına rağmen mevcut ve eski milletvekilleri ile MKYK üyeleri mülakat dışında tutulduğu için 64 aday adayının dinleneceği mülakat tamamlandı. 

Başkanlığını AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in yaptığı komisyonda;  Eskişehir Odunpazarı eski Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Avukat Havva Sibel Söylemez, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Furkan Ufuk Coşkun ile MKYK üyesi Seda Söylemez bulundu.

Ak Parti'nin Geç Uyanışı 

NABIZ YOKLANACAK 

Mülakatların bitmesinin ardından bu defa Ak Parti iller de vatandaşların nabzını yoklayacak. Genel Merkez tarafından görevlendirilen yetkililer, kısa süre de illerde vatandaşlar ile sohbetler ederek rapor hazırlayacak. Hazırlanacak raporlar milletvekili adaylarını belirlemede önemli bir görev görecek. 

BİZE NEDEN KIRGINSINIZ? 

Elazığ Hakimiyet Gazetesinin sürekli gündeme getirdiği, halkın düşüncelerini önemseyin uyarılarının ardından özellikle Ak Parti’ye tepkili olan illerde vatandaşların düşüncelerini alacak olan Ak Parti, vatandaşlara 2 soru soracak ve bu 2 soru üzerinden genel merkeze rapor verecek. Sorulacak soruların birincisi;  “kimi aday olarak görmek istersiniz? İkinci  soru ise “Bize neden kırgınsınız?” olacak.  

Ak Parti'nin Geç Uyanışı 

YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

Ak Parti’nin son dört yılda oy kaybetmesine sebep olan çok sayıda sorun yaşandığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, yolsuzluk, usulsüzlük, ihalelerde bazı problemler, sığınmacılar, üç yerden maaş alan kamu görevlileri, siyasi ve bürokratların halka tepeden bakışı gibi sorunların  dört yıldan beri gündemde olmasına rağmen seçimlere 45 gün kala gündeme gelmesi geç kalınmış bir adım olarak görüyorlar.

Ak Parti'nin Geç Uyanışı 

GÜNDÜZ ÇARŞI, AKŞAM EV ZİYARETİ  

Ak Parti tarafından görevlendirilen ekipler özellikle Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle gündüz saatlerinde vatandaşların yoğun olduğu yerler de kısa süreli sohbetler yaparak vatandaşların düşüncelerini not edecek. Akşam ise iftardan sonra halkın yoğun olarak bulunduğu çay ocağı, kafeterya, kıraathane, esnaf ve ev ziyaretleri yaparak nabız yoklayacak. 

ADAY TANITIMI 11 NİSAN’DA 

Ak Parti’de mülakatlar, 1 Nisan'a kadar devam edecek. AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek. Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.