Ak Parti'nin Eskilerle İmtihanı

2023 seçimlerinde Ak Parti'nin en çok dikkat etmesi ve özen göstermesi gereken konunun milletvekili listeleri olduğu sadece Elazığ'da değil tüm illerde konuşuluyor.

Ak Parti'nin Eskilerle İmtihanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasal iletişim uzmanları;  Ak Parti’nin 20 yıllık icraatları, son günlerde çalışanlara verilen zam, EYT, sözleşmeliye kadro ve diğer konulardaki iyileştirmelerin ciddi olarak sandığa yansıyıp oya dönüşeceğine dair ümit var konuşmuyorlar.

Uzmanların Ak Parti’nin seçimlerden yeniden güçlü çıkmasına tek önerileri var o da listelerin yenilenmesi, yeni ve yıpranmamış yüzlerle halkın önüne çıkmak.

Ak Parti, halkın bu beklentisine karşılık gelecek bir liste koymazsa tabanın  önüne, yüzde 200 zam verse de işi zor.

Hatta uzmanlar, Ak Parti’nin;  tüm eksik, gedik, yanlış ve kusurlarını örtmesinin tek yol ve formülünün listelerinde yeni isimlere yer vermek olduğunu, bu yapıldığı takdirde parti tabanında yeniden güçlü bir heyecan oluşacağını dile getiriyorlar.

Madem bu seçimler Türkiye için çok önemli, madem bu seçimler Erdoğan’ın olduğu gibi Ak Parti’nin de kader seçimi, kime diyet borcu, kime minnetiniz var ki? 

Hangi yeni ve eski vekilin, hangi geçmiş siyasetçinin kendinden menkul kerameti, potansiyel oyu ve arkasında sevgi seli var?

Ak Parti, eğer kendisi bu seçimleri önemli gördüğünü ifade edip, halkın beklentisini önemli görmez ve dayatma klasiğini sürdürürse,  sadece milletvekili sayısı değil, Cumhurbaşkanlığı seçimleri de riske girer.

Her ilin aklı başında dava adamları otursunlar, en iyi ve en yeni listeyi oluştursunlar ve hem ülkeyi hem de Erdoğan’ı zor durumda bırakmasınlar. 

Gerekirse şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde hayal edemedikleri makamlara tekrar tekrar ulaşan isimler;  şimdiden çıkıp, “ben bu kez yokum” diyebilme fedakârlığını ve yürekliliğini göstersinler. 

Bu seçim Ak Parti’nin kader seçimi olmakla birlikte Ak Partinin ”eskilerle imtihanı” bir seçimidir.” Ben varsam parti vardır” söz ve anlayışı artık tükenmiş ve bu cümleyi kullananlarla birlikte son kullanma tarihi dolmuştur.