Ak Parti-MHP Ortak Liste mi Yapıyor?

14 Mayıs seçimlerine ittifak üyesi olarak giren Ak Parti ve MHP'nin birçok ilde ortak liste yapacağı, Elazığ'da da 3. Sıranın MHP adayına verileceği ifade ediliyor.

Ak Parti-MHP Ortak Liste mi Yapıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki parti arasındaki görüşmeleri Ak Parti’den Hayati Yazıcı, MHP’den de Feti Yıldız yürütüyor.

Yazıcı ve Yıldız, ekipleriyle birlikte tüm seçim bölgeleri üzerinde titizlikle duruyor.

Buna göre İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi 16 büyük şehirde MHP, Ak Parti listelerinden seçime girecek.

MHP, bu illerde 2018 seçiminde ne kadar milletvekili kazandıysa, Ak Parti listesinin kazanacak listesinde yer alacak. Bu konuda anlaşmaya varıldı bile. Ancak Elazığ gibi küçük iller üzerinde müzakereler devam ediyor.

Artvin, Ardahan, Kars gibi yerlerde MHP liste çıkarmayıp Ak Parti’ye destek verecek, bunun karşılığı olarak da Iğdır’da Ak Parti liste çıkarmayacak.
Cumhur İttifakı Elazığ’da da ortak liste ile seçimlere girmeyi planlıyor. Hatta ismi belli olan MHP adayının listede kaçıncı sırada yer alacağı bile belli.
MHP adayının Ak Parti listesinden girmesinin Ak Parti’ye ne getirip götüreceği konusunda değişik görüşler var. 

MHP’nin kendi oyu ve seçmeniyle bir milletvekili çıkartacak güçte ve yapıda olduğunu ifade eden MHP’liler olduğu gibi ortak liste ile milletvekilliğinin garanti olacağını ifade edenler de var.

Ak Parti cenahı ise şimdilik sessizliğini koruyor. MHP adayının listelerinde olmasının avantajları kadar olumsuz yönlerinin de olacağını dile getiren bazı Ak Parti kaynakları, her partinin kendi logosuyla seçimlere girmesiyle daha iyi sonuçlar alınacağını ifade ediyorlar.