Ak Parti, Kendini Sorgulamalı

Muhtemelen ya da büyük ihtimalle Mayıs ayında seçimlere gidiyoruz. İki ittifakın da sonucundan emin oldukları fakat kıyasıya bir yarış halinde gerçekleşecek bir seçim yaşayacağız. Değişik zaman ve şirketler tarafından yapılan anketlerde her ne kadar at başı giden bir seçim gibi gözüküyorsa da birçok anket şirketleri millet ittifakının kazanmaya daha yakın olduğunu dile getiriyorlar.

Ak Parti, Kendini Sorgulamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonucu ne olursa olsun ya da kim kazanırsa kazansın bilinen tek gerçek seçimleri kazananın zor ve kıl payı kazanacak olması.
İşte bu durum en çok Ak Partiyi ilgilendiriyor. Çünkü tabanından oy kaybeden ve birçoğu şimdilerde kararsız olan seçmen geçmişte Ak Partiye oy veren seçmen.

20 yıllık yıpranmışlık, yanlış olan bazı icraatlar, özellikle ihalelerde bazı şirketlere tanınan imtiyazlar, adrese  teslim ihaleler, siyasiler ve bürokratlar etrafında dillendirilen rüşvet, lüks yaşam ve gayri etik davranışlar, illerdeki siyasetçilerin halktaki karşılıkları ve daha birçok konuda küsen ve gönül koyan eski Ak Parti seçmenleri, yeniden bu partiye oy verip vermeme konusunda ciddi tereddütler ve endişeler yaşıyorlar.

Bu endişeleri doğru ya da yanlış. Ama böyle bir kesim var ve bunların oranı yüzde 15 gibi ciddi bir sayıya tekabül ediyor.

Bu rakam Ak Partiye seçim kazandıracağı gibi seçim de kaybettirebilir. Tamam, kesenin ağzı açıldı, birçok alanda bir iyileştirme, atılım ve başarı elde edildi ama bunlar kırgın seçmenleri geri döndürmeye yetmiyor. En azından hepsini geri döndürmüyor.

Ak Parti Genel Merkezindeki yetkililerin de bu sayfaları yakından takip ettiklerini bildiğimiz için kendilerine bir öneride bulunmak istiyoruz.

Ak Parti, tüm illerde geçmişte Ak Partiye oy verdiği halde bu seçimlerde vermemeyi düşünen seçmenlere yönelik bir anket yapmalı. Onların partiden soğuma nedenlerini sorgulamalı ve tüm sonuçlar değerlendirilerek en çok eleştiri alınan konular tespit edilmeli.

Bu tespitle birlikte seçmeni yeniden umutlandıracak  adımlar atılmalı ve yeniden gönüllerin kazanılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. 

Ak Partiye yeni seçmen gelme imkân ve ihtimali yok. Verilen zamlar, konut hamleleri ve diğer atılımlarla oy geleceğine inanılıyorsa burada ciddi bir yanılgı içine düşülmüş demektir.  

Seçimleri kazandıran da kaybettiren de hizmet değil algıdır. Ve Ak Parti’nin hizmet konusunda karnesi iyi ise de adalet,ihaleler, lüks yaşam ve şatafat konusundaki algısı çok parlak değil.

Parti Genel Merkezi ve Külliye  bu konularda ciddi adımlar atıp olumsuz algıyı çevirme konusunda gayret göstermezse, karşı tarafın algısını parlatacak çok sayıda argüman seçimleri kaybetmenin de sebepleri olabilir.