Ak Parti Karakoçan İlçe Başkanlığından Açıklama 

AK Parti Karakoçan İlçe Başkanlığı tarafından Sözcü Gazetesi'nde yayımlanan 'Köylülerden AKP'lilere tepki: Parsel parsel satacaklar' başlıklı haberi  ile ilgili açıklama yapıldı. 

Ak Parti Karakoçan İlçe Başkanlığından Açıklama 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’nde yer alan; “Köylülerden AKP’lilere tepki: Parsel parsel satacaklar” haberi üzerine bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. S.S. Karakoçan Birlik Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından 04 Mart 2021 tarihinde konu olan tescil harici taşınmazın Küçük Sanayi Sitesi yapılmak amacıyla tesciline müteakip satışı Karakoçan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğine başvurusu ile başlamıştır. Bu konuda, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Karakoçan İşletme Şefliğinden gerekli görüşler alınmış ve süreç başlamıştır. Sonuç olarak; bahse konu olan taşınmaz 11 Kasım 2021 tarihinde Yenice Köyü 417 parsel nolu taşınmaz olarak Hazine adına tescil edilmiş, tapusunun kimseye verilmesi, takas edilmesi veya parsel parsel satışı hiçbir şekilde söz konusu değildir. Tüm bu tescil iş ve işlemleri Karakoçan Asliye Hukuk Mahkemesinde açılmış olan dava ile devam etmektedir. Bu konuyla ilgili aslolan gerçekleri haberi yapan da yaptıran da çok iyi bilmektedir. 

Gerçeği anlatmak yerine yalan yanlış haberler yapan yaptıran herkes ilgili kurumlardan sürecin ilerleyişini kolaylıkla öğrenebilirler. Bu haberle birlikte hükümet aleyhine yaptığı yalan dolu haberlerle gündeme gelen Sözcü Gazetesi yalan dolu arşivine bir yenisini daha eklemiş oldu. Söz konusu haberde bahsi geçen ifadeler kamuoyunu yanıltmaya, partimizi karalamaya yönelik çirkin ifadelerdir. Parti mensuplarımızın bu olayla kesinlikle bir dahili yoktur. Çamur at izi kalsın anlayışında olan bu zihniyet, arsaların partililerimize peşkeş çekildiği iddiasını ispatlamak zorundadır. Aksi takdirde her platformda bu yalanlarını açıklamayı sürdürecek, yalandan kendilerine yaptıkları maskeleri düşüreceğiz. Yalanın sözcülüğünü yaparak, haber kisvesi altında yalanlar üretenler halkımızı kandıramazlar. Yalan haberlerle insanlarımızı karamsarlığa sürükleyerek kaos ortamı oluşturma gayretinde olan bu ve benzeri yayın kuruluşlarıyla mücadelemiz devam edecektir. 

Her konuda kulaktan dolma bilgilerle haber yapmayı gazeteciliğin rotası olarak benimseyen bu zihniyetin attığı manşetleri, oluşturmak istediği algıya göre yapması halkımız tarafından net bir şekilde gözlemlenmektedir. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Vatandaşlarımızla aramıza yalanların, yalancıların girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. 

Gazetecilik etiğinden son derece uzak olarak yayın hayatında yalanlarını sürdüren bu malum gazete, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi sürdüredursun bizler de bu yalan haberlerin gerçeğini kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz" denildi.