AK PARTİ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM: 'BUNLAR DARBECİ ZİHNİYETİN KALINTILARI'

Erol KARA/Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi binasının gece vakti çekilmiş resmini paylaşarak, 'ışıklar yanıyor' ifadesine sert tepki gösterdi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM:  'BUNLAR DARBECİ ZİHNİYETİN KALINTILARI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldırım’ın bu mesajı eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan “Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor” mesajını akıllara getirdiğini hatırlatan Şerafettin Yıldırım, “Yakılan hiçbir ışık milletin ışığından daha aydınlık ve daha parlak değildir.” dedi. 

 

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Darbeci zihniyetin devletin en önemli kurumlarında, yüksek yargı organlarında olmasını kabul edemeyiz. Bu siyasi ve milli iradeye yönelik bir tehdittir. Bu darbeci zihniyet kalıntılarının derhal istifa etmesi gerekmektedir.” dedi. 

 

HUKUKA AYKIRI PAYLAŞIMLAR KABUL EDİLEMEZ 

Yıldırım, “Yüksek yargıçlara sağlanan hukuki korumaların, bu kişilerin kararlarında hiçbir endişe duymadan hukuku uygulamalarını temin içindir. Kesinlikle özel hayatlarında kişisel sosyal medya hesaplarında yaptıkları hukuka aykırı paylaşımlar yönünden kendilerine bir imtiyaz ya da koruma sağlamaz. Çünkü özel hayattaki fiili suç teşkil ediyorsa bunun görevle ilgili bir yönü söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.