Ak Parti Fire Vermek İstemiyor

Türkiye yerel seçimlere odaklanırken, Siyasi partilerde de hazırlıklar başladı. Salı günü yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da gündem yerel seçimlerdi.

Ak Parti Fire Vermek İstemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken, kurmaylarına yerel seçimler özelinde talimatlarını sıraladı. Erdoğan, aday belirleme konusunda çerçeveyi net bir şekilde çizdi.

Cumhurbaşkanı, aday belirlenirken toplumun sevip saydığı isimler üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. Mevcut başkanlar için de konuşan Cumhurbaşkanı, vatandaşta karşılığı olmayanlarla vedalaşılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın bu net mesajı, Ak Partili kurmayları Genel merkez tarafından mevcut başkanlarla ilgili yaptırdığı memnuniyet anketlerine yöneltti.

Arge birimi de mevcut Belediye başkanları için sonuncusu kasım ayı içinde yapılan memnuniyet anketi başta olmak üzere altı ayda bir yapılan dört buçuk yıllık anketleri, düşüş ve yükseliş eğrileriyle birlikte alt komisyonlara gönderdi.

Mevcut Belediye Başkanlarının karneleri olan bu anketlerde yüzde 55’in altına düşen Belediye başkanlarının devam etmeleri oldukça zor görülüyor. Bu rakamın beş-on puan altında bir oranda kalan Belediye başkalarının ise Erdoğan’ın talimatına göre hiç şansları yok.

Erdoğan’ın kurmaylarına verdiği bu talimat çok doğru ve gerekli ama kurmaylarının buna ne kadar uyup uymayacakları, anketlere gerçekten de değer verip vermeyecekleri su götüren ve her dönem tartışılan bir konu.

Zira herkes de biliyor ki Erdoğan’a rağmen halkın tasvip etmediği adaylar, sırf özel ve tamamen duygusal etmenlerle bazı mahfil ve lobilerin istediği ismin aday gösterilmesiyle sonuçlanabiliyor.

Erdoğan’ın bu seçimlerde de aday belirlenmesi işini bu lobi ve mahfillere bırakmaması ve her il ve adaylarla görüşmesi, hataların en aza  inmesini sağlayacak ve fire de verilmeyecektir.