Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz' diyerek duyurduğu kanun teklifine AK Parti'den ilk yanıt geldi: 'Başörtüsü' yasakları size rağmen nihayet buldu...

Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin salonundan yayınladığı 'buluşma' videosunda "Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" dedi ve "Kanun teklifimizi TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" diye sordu. 

Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa ortaklarından Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu destek verirken, AK Parti'den de yanıt geldi. 

CHP liderinin paylaşımının ardından iktidardan ilk tepkiyi AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar verdi. Tayyar Twitter'dan "Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur. Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı. Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi. Yasak Erdoğan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı. Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır'' dedi. 

 

 

 'YA HAKİKİ ÖZÜR DİLEYİN YA DA SÜKUT EDİN'

Ardından da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin ''Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' paylaşımı yaptı.