Ak Parti'de Yeni Senaryolar

Seçime yaklaşılırken Ankara kulisleri hareketlenmeye başladı... Partilerin ardı sıra hamleler yaptığı bugünlerde 'Cumhur İttifakı' ile ilgili çarpıcı kulis bilgileri  konuşuluyor.

Ak Parti'de Yeni Senaryolar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir cumhurbaşkanı yardımcısının 'güvenlikten sorumlu' olacağı, bunun da MİT Başkanı Hakan Fidan olacağı ifade edilirken ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı Mehmet Şimşek, Dış İlişkilerden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısının ise İbrahim Kalın olacağı konuşuluyor.

Sadece bunlar konuşulmuyor Ankara kulislerinde. Bunlarla birlikte HÜDA-PAR’a belli bir kontenjan verilmesi gündemde.  Yeniden Refah Partisi ile görüşmeler sürüyor. Yakında bir uzlaşmaya varılması bekleniyor.  MHP ile AK Parti arasında ortak liste görüşmeleri başlamadı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çok sayıda ilde ortak liste ile seçime girmeye soğuk baktığı belirtiliyor.  Ancak bazı özel illerde özel adaylar belirlenebileceği belirtiliyor. Yeni dönemde bazı sürprizlerin de olabileceği konuşuluyor. AK Parti listelerinde sürpriz isimlerin, yeni yüzlerin görüleceği bilgisi var. 

Tüm bu düşünce ve atılacak adımlar, Cumhur İttifakı’nın seçimleri sorunsuz kazanması üzerine kurgulanmış. 

Ak Partinin seçimlerdeki başarısı da önemli oranda sahaya süreceği yeni yüzlere bağlı.  Kulislere yansıyan hayata geçirilebilirse Erdoğan’ın kazanma  şansı oldukça artar.