Ak Parti'de Güçlü İsimler

2023 seçimlerine özel bir önem veren ve seçimleri kazanmak amacıyla önemli çalışmalar yapan Ak Parti, bunun gerçekleşmesi için milletvekili aday adayları listesini halkın beklentilerine göre yapma konusunda duyarlılık gösterecek.

Ak Parti'de Güçlü İsimler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun en somut örneğini Elazığ’da görmekteyiz. Halkımızın yeni yüz, tabanda karşılığı  ve kamuoyu desteği olan isimlerin Ak Parti’ye müracaat etmeleri de gösteriyor ki bu seçimlerde liste güçlü isimlerden oluşacak.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu gibi isimler, hem bölgesel hem de merkez oyları alabilecek bir tabana sahip, güçlü ve tabanı olan isimler olarak öne çıkıyor. 

 Bu isimlerle birlikte doğu ilçelerimizi toparlayacak güçlü isimler de eklenince Ak Parti’nin 5-0 yapma şansı artıyor.

Yeni seçim sisteminde artık oylar ittifakın diğer partilerine gitmediğinden ve her parti kendi aldığı oy oranına göre yarışta yer aldığı için, Ak Parti’nin yüksek oy alması diğer partilerin milletvekili çıkarma ihtimalini oldukça düşürüyor.

Ak Parti’nin bu denklemi iyi kurduğu ve seçimlerin sonucuna etkisini  iyi hesapladığı için sandıktan başarı ile çıkması sürpriz olmayacak.