Ak Parti'de Değişim Rüzgarı

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ilk günlerinde yaşanan bazı olumsuzlukları Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı toplantılarda dile getirirken, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi bazı dengelerin değişebileceği ifade ediliyor.

Ak Parti'de Değişim Rüzgarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değişimin sinyalini Çarşamba günü AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı "Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur" açıklamasıyla veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında AK Parti'de Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kocaeli ve Mersin illerindeki il başkanları değiştirildi. Görevden alınan il başkanlarının yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Buna göre Erzurum İl Başkanlığına İbrahim Küçükoğlu, Gümüşhane İl Başkanlığına Mehmet Emin Erdoğdu, Giresun İl Başkanlığına Mete Bahadır Yılmaz, Kocaeli İl Başkanlığına Şahin Talus ve Mersin İl Başkanlığına Adem Aldemir atandı.

Kulislere düşen son bir iddiaya göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşan seçimler öncesinde üst düzeyde bazı görevden alma ve değişikliklere imza atacak.
Gecikmiş bir karar olmakla birlikte Erdoğan’ın bu değişikliği mutlaka yapması lazım. Ankara’yı iyi bilen çok sayıda dostumuzla yaptığımız özel görüşmelerde ifade edilen şu ki bazı bürokratların Ak Parti’yi zora sokmak için özel bir gayret gösterdikleri ve vatandaşları zor duruma düşürdükleri şeklinde.

İlimizde yaptığımız bazı görüşmelerde de sırf bazı bürokratların yanlışları sebebiyle Ak Parti’ye oy vermeyeceğini dile getirenlere şahit olmaktayız.

Öte yandan, seçimlere çok kısa bir süre kala bazı bürokratların, olası iktidar değişikliğini hesap ederek Millet İttifakını memnun etme ve görevde kalma adına iki yüzlülük  edeceğine dair ciddi iddialar var. El altından muhalefet il başkanlarının işlerini jet hızıyla çözüp vatandaşın işini zora sokan bazı bürokratların temizlenmesi ya da bu süreçte yapılamıyorsa bile seçim sonrası gereğinin yapılması Ak Parti’nin öncelikleri arasında gibi görülüyor.