Ak Parti, CHP Farkı

31 Mart yerel seçimler öncesi Belediye başkanlık görevlerine aday adayı olarak müracaat eden fakat beklediğini bulamayanların farklı tepki ve açıklamalarıyla sıkça karşılaşıyoruz bugünlerde.

Ak Parti, CHP Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Örneğin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden aday gösterilmemesinin ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı.  CHP Genel Merkezi'ni suçlayan Soyer, "Yeniden aday gösterilmeyeceğimi MYK toplantısından 5 dakika önce öğrenmemi, en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Daha da vahimi, aday belirleme sürecinde eksikler ve hata olduğunu düşünüyorum." dedi.

Benzer bir açıklama da Malatya'da, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’dan geldi. Karadağ,  partisinden istifa etmekle kalmadı Genel Başkan Özgür Özel yönetimini topa tuttu.

Karadağ, CHP İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday gösterilmediğini belirterek partisinden istifa ettiğini belirtti.

 İlçeye hizmetlerine devam etmek istediklerini dile getiren Karadağ, şöyle konuştu: "Biz genel başkanımıza sahip çıktık. İyi ki de çıkmışız. Pişman da değilim. Diktatör bizim içimizdeymiş. Bu olaylara dur deme zamanı geldi. Arkadaşlar artık bu şeyden kurtulalım. Buna bir ders vermediğimiz sürece bugün ben giderim başka biri de gider. Gururla bayrağını taşıdığım 6 oktan, bugün sadece Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Ben, Barış Yıldız (CHP Malatya İl Başkanı) ve Veli Ağbaba'nın CHP'sinden istifa ediyorum."

CHP’de bu örneklerin daha da artacağına inanıyor ve bekliyoruz.  CHP’de bunlar yaşanırken, Ak Partiden aday adayı olup da kendisi dışında bir ismin aday yapılması karşısında farklı partilerden aday olan isimler ise kendi eski partilerini ve teşkilatlarına yönelik benzer bir açıklama yapmıyorlar.

Ve bu anlamda hiç bir Ak partili, Tunç Soyer’in deyimiyle eski partisine karşı siyasi nezaketsizlik göstermiyor. Kol kırılıyor belki ama yen içinde kalıyor.  Tepkisini de öfkesini de kendi içinde yaşıyor ve ya “önümüzdeki seçimlere bakalım” diyerek kendisini teselli ediyor ya da farklı bir partiden şansını deniyor. Buradan nereye gelmek istiyoruz. CHP’deki  siyaset anlayışı daha çok ben merkezli ve çıkar odaklı iken  Ak Parti’de  daha çok misyon ve dava odaklı. Umarız biz bu yazıyı yazdık diye Ak Parti’nin ilçe ve belde adayları açıklandıktan sonra CHP’de yaşanan benzer olaylar Ak Parti’de yaşanmaz.

Yaşanırsa da bizim yazı gerçekten değersiz, anlamsız ve çöp olur. Ey Ak partili aday adayları!.. Bizi mahcup etmeyin ve sadece kendi yeni durum ve konumuza odaklanın. Hele hele bizi terse düşürme adına asla olumsuz beyanlarda bulunmayın. Karizmamızı çizmeyin olur mu?