Ak Parti, Acil Kampa Giriyor

AK Parti'nin daha önce 7-8-9 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılacağı ilan edilen 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı,  31 Mayıs-2 Haziran tarihlerine çekildi.

Ak Parti, Acil Kampa Giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamp, genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ile belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak.

Ak Parti’nin kampı öne çekmesinin sebebinin 31 Mart seçimlerimden çıkan sonuç ve alınan  dersler zaman geçirilmeden saha ve teşkilatlara yansıtılmak isteniyor.

AK Parti büyük kongresinde ise köklü bir değişimle partiye yeni bir soluk getirilmesi planlanıyor. Değişimde kamp ve kongreden oluşan 2K formülü ile yoluna güçlenerek devam etmeyi planlayan AK Parti'de kamp hazırlıkları başladı.

Ak Parti, Kızılcahamam kampının hemen ardından ise Ak Parti Genel Merkezi'nde tüm belediye başkanlarını kampa alacak. AK Parti'nin 22 Haziran'da toplanacak MKYK toplantısında parti yönetiminde yapılacak değişimle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kongreye hazırlık sürecini başlatması bekleniyor. Büyük kongrede ise köklü bir değişimle partiye yeni bir soluk getirilmesi planlanıyor.

Kongre öncesi ilk etapta bazı genel başkan yardımcılarının değiştirilmesi, il başkanlıklarına  da yeni atamalar yapılması bekleniyor. Milletvekillerine yönelik gerçekleştirilecek kampta  yeni yol haritasının çerçevesini kurmaylarıyla paylaşacak olan Erdoğan, TBMM'de vekillerin disiplinli şekilde çalışmaları, her vekilin başta kendi seçim bölgeleri olmak üzere sahayı ihmal etmemeleri, yerel seçimde tercihini başka partiden yana kullanan seçmenin gönlünün yeniden kazanılması için talimatlar vermesi bekleniyor.

Kampa bakanlar, bakan yardımcıları, MKYK üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, siyasi erdem etik kurulu üyeleri, kurucular kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları, birim başkan yardımcıları katılacak.

31 Mayısta başlayacak Kızılcahamam kampında Ak Parti’nin yapacağı değişim ve ortaya koyacağı yeni politikalarla yeniden halkın umudu olup olmayacağı, 31 Mart seçimlerinde düştüğü  ikinci parti konumundan kurutulup kurtulamayacağının da ipuçları verilmiş olacak.

Ak Parti’nin Kızılcahamam kampında partinin kuruluş ilkelerine ve milli-manevi hassasiyetlere önem veren, adı usulsüzlük, yolsuzluk, lüks ve şatafatla anılan isimlerden kurtularak samimiyet eksenine dönmesi bekleniyor. Görünen o ki Kızılcahamam kampı, Ak Parti’nin kader toplantısı olacak.