Ak Hizmetler Devam Ediyor

Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin ilimizin kalkınması ve gelişmesine yönelik adımlarının meyveleri alınmaya başlandı. Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiği, Bakan Koca'nın da gereğinin yapılması için talimat verdiği eski Asker Hastanesinin 100 yataklı yeni bir hastaneye dönüştürülmesi müjdesinin ardından bu defa da Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi alanına ait YG-AG elektrik şebekesi ve ENH yapım işi için ihaleye çıkılıyor.

Ak Hizmetler Devam Ediyor

Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin ilimizin kalkınması ve gelişmesine yönelik adımları ve ziyaretleri sonucunda önemli hizmetlerin müjdeleri gelmeye başladı.  Geçtiğimiz günlerde  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ziyaret eden  Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, ilimiz için önemli bir yatırıma daha öncülük ettiler. 

ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ  

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ziyaret eden heyet Elazığ 2. Sanayi Sitesi ve 2. OSB'nin Altyapı çalışmaları ile ilgili bir görüşme gerçekleştirmişti. Yapılan görüşme sonucunda:  Elazığ 2. Sanayi Sitesi yapımı, 2. OSB'nin Altyapı Elektrik İhalesi'nin yapılması, Teknova Osb’nin 1.000 m3/gün kapasiteli arıtma konusunda çalışmaların başlatılması yönünde  karar alınmıştı. 

 

ZİYARETLERİN ÖNEMİ 

Özellikle büyük bir istihdam sorunu bulunan ve mevcut sanayi sitesi artık talebi karşılayamayan Elazığ'da, deprem bölgesinden ayrılarak yatırımlarını farklı noktalara taşımak isteyen vatandaşlar ve deprem riski nedeniyle Marmara Bölgesi'nden Anadolu'ya yönelmek isteyen yatırımcılar nedeniyle 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce tamamlanmasının önemi anlatılmış ve destek istenmişti. 

ÖNEMLİ BİR İHALE DAHA YAPILACAK 

Elazığ’ın  ekonomik ve kültürel durumu, tarihten gelen kadim kent Harput’un olgusu, sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynakları, kalifiye insan kaynakları varlığı, lojistik ve ulaşım imkânları, işletme ve çalışanlar için sağladığı güvenli ortam, verilecek devlet destekleri ve teşvikler sayesinde sanayici iş insanlarına sağladığı en üst düzey destek imkanları bakımında büyük önem arz eden Teknova Osb ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. 

İHALE İLAN EDİLDİ 

Bu kapsamda Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi alanına ait, YG-Ak Hizmetler Devam EdiyorAG Elektrik Şebekesi ve ENH yapım işi için ihale ilanına çıkıldı.  İlan Edilen ihalede şunlar ifade edildi:Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Müteşebbis Heyet Başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak olan Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi alanına ait, YG-AG Elektrik Şebekesi ve ENH yapım işi, birim fiyat esası ve birim fiyatların her biri için geçerli olmak üzere işin tümüne indirim verilmek suretiyle, kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecektir” 

İHALE ANKARA’DA YAPILACAK 

Buna göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle Müteşebbis Heyet Başkanlığı sorumluluğunda kent merkezinde yapılacak Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi alanına ait YG-AG elektrik şebekesi ve ENH yapım işi kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Keşif bedeli 106.491.000 TL, geçici teminat bedeli ise 3 milyon 194 bin 730 lira olan ihale, 10 Ağustos'ta saat 10.00'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ankara'nın Çankaya ilçesindeki yeni hizmet binasında yapılacak.

Ak Hizmetler Devam Ediyor

İLK KAZMA VURULMUŞTU 

Yeni kurulan TEKNOVA OSB’de ilk fabrika yatırımına başlanmıştı. Kurulacak fabrika ile Elazığ’da yetiştirilen balıklar işlenip yine Elazığ’dan ihraç edilecek.

TK Fish Su Ürünleri Ltd. Şti. tarafından 2 etap halinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip  olacak  su ürünleri işleme ve paketleme fabrikası ile günlük 100 ton balık işlenerek doğrudan Avrupa, Rusya ve Japonya pazarına katma değerli ürün olarak balık ihraç edilmesi hedefleniyor. Ayrıca bölgemizde iç piyasaya da taze ve dondurulmuş balık olarak çeşitli ürünler sunulacak. 250 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni yatırım Teknova OSB’de ilk temeli atılan fabrika olma özelliği taşıyordu. 

Ak Hizmetler Devam Ediyor

YATIRIMCI UMUTLU 

Bölgesinde önemli bir konumda olan ve organize sanayi bölgesinde yer kalmadığı yönünde tartışmaların yaşandığı bir ortamda Teknova OSB’nin de  aktif olarak faaliyete geçmesinin ardından ilimizin ekonomisinin daha da gelişmesi yönünde umutlar artmaya başladı.