Yine Mi Bakan?

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti'nin İBB için kimi aday göstereceği herkes tarafından merak ediliyor.

Yine Mi Bakan?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulislerde Murat Kurum, Tevfik Göksu, Fahrettin Koca ve Şadi Yazıcı isimleri ön plana çıkarken AK Parti'nin adayı belirlemek için İstanbul genelinde bir anket çalışması yapacağı öğrenildi. Adayı belirleme hususunda özellikle AK Parti'nin az oy aldığı ilçelerden çıkacak sonuçlar dikkate alınacak.

Ak Parti öncelikle 2019 yerel seçimlerinde bırak bakan, Başbakan Binali Yıldırım’ı aday gösterdiği halde seçimi kaybettiğini unutmamalı. Yine Ankara’da Bakan Mehmet Özhaseki de aday gösterilmiş ve seçimi kaybetmişti.

Bu tecrübeye rağmen hala bakan tarafında gezmek ve bu isimleri aklından geçirmek bile çok doğru değil kazanmak için.

İstanbul’u kazanmanın yolu, yeni ve cevval bir yüzü aday göstermekten geçiyor. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu öne çıkıyor lakin kendisi Karadenizli değil Adıyaman Gölbaşı’ndan. İBB 2019 seçimleri de gösterdi ki İstanbul’da Karadeniz oyları sonuçta çok etkili.

Tuzla Belediye Başkanı Rizeli.  Bu ayrıntıyı Ak Parti nasıl değerlendirir, bakanları gündemden düşürüp yeni yüzlere yönelir mi bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey var ki bakanlarla girilen seçimlerin kaybedilme riski yüksek.