AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETE GİRECEK

Erkan BAY/Elazığ  Hakimiyet Gazetesi,Elazığ'ın önemli mahallelerinden biri olan İcadiye Mahallesi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETE GİRECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi Elazığ’ın ilk mahallelerinden biri olan İcadiye Mahallesini  ziyaret etti.

Merkezin en kalabalık mahallelerinden biri olan İcadiye Mahallesi hakkında Muhtar İrfan Gözvur,önemli açıklamalarda bulundu.

Muhtar Gözvur,yaptığı açıklamada,’’Hakimiyet Gazetesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.Mahallelerin sorunları ve yaptıkları çalışmaları haber yaparak önemli hizmetler yapıyorsunuz.Bu kapsamda mahallemizi ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu olduk.’’dedi.

MAHALLEMİZİN NÜFUSU 12 BİNDİR

İcadiye Mahallesi hakkında bilgiler veren Muhtar Gözvur,’’Mahallemiz 12 Bin nüfusludur.Seçmenimiz ise 3 Bindir.Mahallemizde çoğunluk iş yeridir.2014 yılında muhtar oldum.Eski muhtarımız önemli hizmetler yapmış  ama eksiklikler vardı.Ben muhtar olduğumda mevcut sorunların çözmek için girişimlerde bulundum.Çok şükür mahallemizin önemli sorunu kalmadı.’’dedi.

İCADİYE ELAZIĞ’IN İLK MAHALLESİDİR

Muhtar Gözvur,’’İcadiye Elazığ’ın ilk mahallesidir.İcadiye,Mustafapaşa ve Sarayatikten oluşan bir mahalleymiş.İcadiye ismi Türkiye’de 2 ilde var.Elazığ,Sakarya  ve İstanbul’da var.Mahallemizde geçmişten gelen çarpık bir yapılaşma var.Kaldırım ve asflat sorunları vardı.Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bizler de Elazığ Belediyesi’ne başvurduk.Ekipler geldi ve inceledi.Bu sorunumuzu çözdüler.Kendilerine teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

OYUN PARKIMIZ YOKTU

İcadiye Mahallesi Muhtarı İrfan  Gözvur,’’Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum.Mahallemizde önemli hizmetler yaptı.Merkez mahalle olmamıza rağmen çocuk parkımız yoktu.Elazığ Belediyesine bu konuya yardımcı olmasını istedik. Sağolsunlar parkımızı yaptılar.Çocuklarım güvenli bir ortamda oyunlarını oynuyorlar.Ailelerimiz çok mutlu oldu.’’dedi.

BÜTÜN PARKELERİMİZİ YENİLEDİK

İcadiye Mahallesinde bulunan parkelerin yenilendiğini ifade eden Muhar Gözvur,’’Mahallemizde bulunan parkelerin yeniden yapılmasının nedeni bodrum katlara su doluyordu.Parke taşları suyu çektiği için bu sorun meydana geliyordu.Bu sorunumuzu çözdük.’’dedi.

TAZİYE EVİMİZ OLDU

Muhtar Gözvur,’’Mahallemize taziye evi yaptık. Elazığ Belediyesi bildiğiniz gibi bütün mahallelere taziye evi yapmıştı.Bizde bu talepte bulunduk. Belediyemiz taziye evimizi yaptı. Vatandaşlarımızın isteği de yerine getirilmiş oldu.’ ’diye ifade etti.

IŞIKLANDIRMA YAPILDI

Muhtar İrfan Gözvur,’’Yakup Şevki Caddesinde ışıklandırma sorunu vardı.Çünkü bildiğiniz gibi mahallemizde eğlence merkezleri var.Bazı zamanlar sorunlar çıkıyordu.Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a bu konuyu ilettik.Kendisi de bu konu ile ilgilendi ve ışıklandırmalar yapıldı.’’dedi.

EĞLENCE MERKEZLERİ ŞEHİR DIŞINA TAŞINMALI

İcadiye  Mahallesinde bulunan eğlence merkezlerin şehir dışına taşınması gerektiğini ifade eden Muhtar Gözvur,’’Elazığ’ın merkezinde eğlence merkezlerinin oluşu bazı zamanlar sorun oluşturuyor.Yetkililerimiz bu mekanların sahiplerini mağdur etmeden şehir dışında bir yer yapar ve oraya taşınmalarını sağlarlarsa mahallemizin daha fazla gelişir.’’dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ EN KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK

Muhtar Gözvur,’’Yaklaşık 4 yıldır bu konu ile ilgili çalışmalarımız var. Mahallemiz 1867’de kuruldu.Bu kadar eski olan  mahallemizde bir Aile  hekimliği yok. Eğitim Araştırma Hastanesinin  karşısındaki Rızaiye mahallesinin aile hekimliğini kullanıyoruz. Vatandaşlarımız gelip geçerken hep sitem ediyor “Muhtarım bizim neden aile hekimliğimiz yok?” diye.Sağlık İl Müdürlüğü ile görüştük. Yeri kiraladık. Doktorlarımızı bekliyoruz.2 ay içinde Aile Hekimliği hizmete başlayacak.’’ dedi.

BEYAZ ÇEŞME’NİN YENİDEN DİZAYN EDİLMESİ GEREKİYOR

Elazığ’ın önemli simgelerinden biri olan Beyaz Çeşme’nin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Gözvur,’’Beyaz Çeşme Elazığ için önemlidir. Harput’a giderken hepimizin bildiği Beyaz Çeşme için Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan söz aldık.’’dedi.