Afet Bölgesi'ndeki Besicilere Önemli Destek

Afet bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği verilecek.

Afet Bölgesi'ndeki Besicilere Önemli Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre yetiştiricilere bir defaya mahsus olmak üzere büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği ödemesi yapılacak.

Hayvancılık Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, Tarım ve Orman Bakanlığınca Ziraat Bankası aracılığıyla yem desteği tutarı ödenecek.
ELAZIĞ DAKİ ÇİFTÇİLER DE DESTEKTEN FAYDALANACAK
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre destekten afet bölgesinde yer alan bölgelerdeki tüm besiciler faydalanacak. Elazığ'da bazı sosyal medya kullanıcılarının Elazığ'ın bu kapsama alınmayacağı yönündeki iddiaları ise gerçeği yansıtmıyor. Resmi Gazete'de herhangi bir il ismi verilmediği gibi faydalanacak alanlar "afet bölgesi" olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla afet bölgesinde yer alan Elazığ'daki çiftçiler de bu desteklerden faydalanmış olacak.