Adayların Sonuca Etkisi

14 Mayısta yapılacak seçimlerle ilgili aday adaylarının çalışmasıyla birlikte parti genel merkezleri ile il teşkilatlarının da SKM'lerini kurarak başladıkları görülüyor.

Adayların Sonuca Etkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her parti heyecanla başladığı bu çalışmaların semeresini sandıkta görmek ve en iyi başarı ile seçimlerden çıkmak istiyor. Seçimlerin sonuçlarına etki eden faktörlerden en önemlisi lider ve istikrar olmakla birlikte yerelde aday gösterilecek isimlerin de etkisi oldukça fazla. 

Parti tabanlarının kendi parti genel merkezlerine yönelik her dönem en önemli eleştirisi, adayların tepeden belirlenmesi ve şehre dayatılmasıydı. Hemen her partide yaşanan bu durum en çok Ak Parti’de dillendiriliyor. Geçmişten bugüne yapılan kamuoyu araştırmaları, anketler ve temayül yoklamalarının yok hükmünde sayılıp genel merkezlerde etkili çıkar lobilerinin belirlediği listeler ilde kabul görmemiş ancak Erdoğan’ın hatırına ve ülkenin geleceğini tehlikeye sokmamak duyarlılığı ve hassasiyeti ile destek verilmişti.

Bu duygunun 14 Mayıs seçimlerinde çok etkili olmayacağı, Ak Parti’nin eğer Elazığ’da iyi bir netice almak istiyorsa yeni ve bununla birlikle tabanda karşılığı olan, temsil yeteneği yüksek, bölgesel olmakla birlikte tüm şehri kucaklayacak ve her yöreden oy almayı başaracak isimlerden oluşması yönünde bir beklenti var.

Bu anlamda Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Erol Keleş, Prof.Dr. Yasemin Açık, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Özsoy, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İş İnsanı Veysel Demirci gibi isimler öne çıkıyor. 

Bu isimlerin en önemli özelliği yeni yüz ve şehre önemli katkıları olacak, temsil gücü yüksek isimler olması. Zira seçmenlerin ittifak ettiği ve oy verme şartı olarak koştuğu ilk madde;  yeni, yıpranmamış ve şehri temsil etme konusunda kimsenin şüphe etmediği yetkin isimler olması.

Ak Parti ilimizde güçlü bir rüzgâr yakalayıp 5-0 yapmak istiyorsa, aday belirlemede klasik yöntemleri bırakıp yeni isimlerle yepyeni bir sayfa açmak zorunda.