Adayları Erdoğan Belirleyecek

Ak Parti'nin düşen oyları, muhalefetin yükselen ivmesi Erdoğan'ı harekete geçirdi. Geçmişte Genel Merkez lobilerinin ahbap-çavuş ilişkisiyle oluşturulup Erdoğan'a 'halkın tercihi'diye lanse edilen ancak tabandan tepki gören listelerin önüne geçmek için Erdoğan, adayları kendi seçecek.Buna göre Elazığ dahil bütün illerde adaylar 'İllerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği' konuları özel bir ekip tarafından araştırılacak ve Erdoğan'a hazırlanan dosya sunulacak.

Adayları Erdoğan Belirleyecek

Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin defalarca gündeme getirdiği ve Ak Parti Milletvekilliği adaylığı sürecinde halkın hissiyatına önem verilmesi uyarıları karşılık bulmaya başladı ve Ak Parti 2023 seçimlerinde milletvekilliği belirmede önemli bir adım attı. 

İKNA EKİPLERİ KURULDU

2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmenlerin sayısının arttığını tespit eden AK Parti, 'İkna ekipleri' kurdu. Kırgınlık, küskünlük, hayat pahalılığı ve kişisel nedenlerle AK Parti'ye uzak durmaya başlayan ve kararsız seçmenlere ekonomik anlamda atılacak adımlar anlatılacak.

ERDOĞAN EL KOYDU 

Ak Parti’nin düşen oyları, muhalefetin yükselen ivmesi Erdoğan’ı harekete geçirdi. Meclis’te çoğunluğu kaybetmek istemeyen Erdoğan, adayları kendi seçecek.

Adayları Erdoğan Belirleyecek

OYLAR ERDOĞAN’IN ŞAHSİ OYU

Millet İttifakı’nın yakaladığı ivme karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için harekete geçti. Ak Parti  kulislerinde uzun süredir “Partinin oyunun Erdoğan’ın şahsi oyundan düşük olduğu ve 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı kazansa bile partinin Meclis çoğunluğunu kaybedebileceği ihtimali” konuşuluyordu. 

HEDEF KÜSKÜNLER

Milletvekillerinin parti yöneticilerine de sahadaki izlenimlerini aktardıkları belirtiliyor. Ekonomik göstergeler nedeniyle “Daha önce Ak Parti’ye  gönül vermiş ancak küskün ve kırgın yüzde 10’luk bir tabanın bulunduğunun” altı çizilirken Erdoğan’ın da “Ak Parti’nin Meclis çoğunluğunu muhalefete kaptırma olasılığına karşı önlem aldığına, 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekiliyor. 

Adayları Erdoğan Belirleyecek

KİMLİK DEĞİL İSİM

Ak Parti’de, partinin yüksek market fiyatları ve elektrik faturalarındaki artış gibi nedenlerle sıkıntı yaşadığı da konuşuluyor. Bu nedenle “Partiye olan güvenin önceki yıllara göre azaldığı” belirtilirken Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde bu kez “partiyi değil, aday olacak isimleri ön planda tutacağının” altı çiziliyor. Bu nedenle Ak Parti’den milletvekili olacak adayların “illerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere bakılacağına da dikkat çekiliyor.

ERDOĞAN VEKİLLERİNİ BEĞENMİYOR

Ak Parti’de, Erdoğan’ın son dönem milletvekillerinin “Meclis’teki çalışmaları ve yaptıkları açıklamalardan da memnun olmadığı” ifade ediliyor. Ak Parti  İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın ekonomideki sıkıntılar üzerine “CHP’yi suçlaması” ve “Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok. En büyük dahil CHP’de” şeklindeki sözlerinin kamuoyunda çokça tartışılmasına da “Erdoğan’ın kızdığı ve milletvekillerinden yapacakları konuşmalarda dikkatli olmalarını istediği” kaydediliyor. 

HAKİMİYET’İN UYARILARI KARŞILIK BULDU

İl başkanlıklarının yapacakları programlar dâhilinde, AK Parti ekipleri Eylül sonuna kadar haftanın en az dört günü sahaya inerek ilçeleri ve köyleri dolaşacak. Yapılacak programlarda; Hakimiyet Gazetesi olarak sıklıkla dile getirdiğimiz bir vesile ile partiye gönül koyan, kopan ve AK Parti’den uzaklaşma eğiliminde olan seçmenler veya AK Parti’den kopmuş olmasına rağmen, henüz bir başka partiye yönelmemiş olan ‘Gri alandaki’ seçmenler yakın markaja alınacak.

Adayları Erdoğan Belirleyecek

GENEL MERKEZ ÖZEL EKİP KURUYOR 

2023 seçimlerinde Milletvekilliği belirmesi yöntemi ise netleşmeye başladı. Buna göre Genel Merkez tarafından görevlendirilecek özel ekipler, il başkanlığının bilgisi ve haberi  olmadan illerde çalışma yapacak. Bulundukları illerde Ak Parti’den milletvekili olacak adayların “İllerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere bakılarak anket yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hazırlanan rapor sunulacak. 

ELAZIĞ DAHİL BÜTÜN İLLERDE YAPILACAK 

Bulundukları illerde Ak Parti’den milletvekili olacak adayların “illerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere  bakılarak yapılacak anket 81 ilde yapılacak. Elazığ’da da milletvekilliği  adaylığı için başvuran kişiler için özel bir çalışma yapılacak. Ak Parti,  itibar,eğitim,yaş,meslek deneyimi ve halk tarafından sevilip  sevilmediği konularında anket çalışması yapılacak ve aday belirlemede bu rapor esas alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hazırlanan rapora göre karar verecek ve adayları kendi belirleyecek.