Aday Senaryoları 

Ak Parti, tüm illerde belediye başkan adaylarını açıklarken Elazığ'ın ilçe ve belde belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı.

Aday Senaryoları 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’da 2 bin 255 konutun da kura çekimine katılması sebebiyle 9 Şubat cuma günü ilimize gelmesiyle bir umut yakalayan aday adayları, Erdoğan’ın programının iptaliyle bir hayal kırıklığı daha yaşadılar.

Bu gelişmenin ardından konuyla ilgili şehirde siyasi geyikler de birbiri ardına geldi.

Erdoğan’ın madem adaylarınızı henüz belirlemediniz o zaman ben bir ara seçimden sonra uğrar adaylarınızı açıklarım  diye geyik muhabbeti yapanlar olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ilçe ve belde adaylarıyla ilgili ciddi endişe duyduğunu ve bu sebeple gelmediğini dile getirenler de var.

Ak Parti il teşkilatı da tüm planlamasını cuma gününe yapmış ve aday tanıtım toplantısı programına odaklanmıştı. Ancak Erdoğan’ın programı iptal edilince başka bir salonda cumartesi günü aday tanıtım toplantısı yapma konusunda harekete geçti. 

Program yapılacak ama ortada hala adaylar yok. Görüştüğümüz ve adı muhtemel adaylar arasında geçen bazı isimler, tüm heyecanlarını yitirdiklerini, bu aşamadan sonra seçim çalışması yapacak motivasyonlarının da kalmadığını ifade ettiler.

Cumartesi günü adaylar kamuoyuna tanıtılacağına göre muhtemeldir ki çarşamba günü artık adaylar açıklanır ve cumartesinden sonra siyasi hareketlilik daha bir artar.