Adam Kafa Bulmuş

Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda CHP'den istifa ettiğini belirterek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini belirten Abdüllatif Şener'den yeni açıklama geldi. 

Adam Kafa Bulmuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisinin yayın organı TV 5’e çıkan ve CHP’ye ciddi eleştiriler getiren Şener, ilk turda Sinan Oğan’a  oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığı ile ilgili açıklamaları için ise;  "Biraz rahatlatmak istedim. Gürültüsü ne kadar olur diye merak ettim. Bu kadar gürültü beklemiyordum. Kafa bulmak için söyledim" dedi.

Şener’in hem önceki hem de sonraki açıklamalarına bakıldığında sağlıklı bir ruh haline sahip olup olmadığı yönünde kamuoyunda ciddi tereddütler oluşmuş durumda. Adamın kime oy verdiği, kime vermediği ya da oyunun rengini sormak kimsenin haddi değil ama kendisine  yöneltilen bu tür sorulara önce cevap verdi, sonrasında ise kafaları karıştıran başka açıklamalarla olayı daha da arap saçına döndürdü.

Geçersiz oy verdiğini, söylediği halde sandıktan böyle bir oy çıkmadı sorusuna;  “Bana ne sandıktan” diyecek kadar insanların aklıyla alay eden bir üslup kullanan Şener, bu tavrı ve açıklamalarıyla siyaset tarihine geçmeyi başaracak gibi.

Siyasetçiler de bir yönüyle sanatçılara benzerler. Bir dönem en önde duran, el üstünde tutulan, bir cümlesi ile ülkeye yön çizen ve önemli görevlerde bulunan siyasiler de tıpkı sanatçılar  gibi hep unutulmaktan ve bir köşeye atılmaktan korkarlar.

Bu sendroma giren sanatçılardan nasıl zaman zaman ezber bozan söylem ya da özel hayatıyla gündeme gelme gibi bir davranış bozukluğu görüldüğü gibi siyasetçilerde de sırf unutulmamak ve gündemde kalmak için benzer davranışlar sadır olabiliyor. 

Bu yaşananlardan insanlar,“Fırıldak Kubi” lakabıyla tanınan eski  20. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Kubilay Uygun’u hatırladı. 

Uygun ANAP’ tan seçildi, bir süre sonra DYP’ye transfer oldu. Orada da çok fazla kalmadı DYP’den MHP’ye geçti. Daha sonra MHP’den DSP’ye, daha sonra DYP- DSP arasında yolculuk yaptıktan sonra Cindoruk’un kurduğu DTP’ye katıldı. Ve bu ruh haliyle 2016 yılında İstanbul’da bir otelde intihar eden Kubilay Uygun’dan sonra Türk siyaseti Abdullatif  şener ile yeni bir kavramla tanıştı  “Şenerizm” 

Hani Şener bu tartışmalardan sonra “kafa buldum” diyor ya. Aslında kim kiminle kafa buluyor, kim kimlere acı acı bakıp tebessüm ediyor bunu tüm kamuoyu biliyor.