Adalet Bakanı Tunç'tan Elazığlı Şehidimizin Babasına Hakaret Eden Gazeteci Hakkında Son Dakika Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı basın açıklamasında Elazığlı şehidimizin babasına hakaret eden gazeteci Can Ataklı hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Tunç'tan Elazığlı Şehidimizin Babasına Hakaret Eden Gazeteci Hakkında Son Dakika Açıklaması

Gazeteci Can Ataklı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında şehit olan Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan’a yönelik hakaret içeren bir video paylaşmış, bu paylaşım öncelikle Elazığ’da ardından bütün ülkede tepkiye neden olmuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konu yargıya taşındı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Elazığlı Şehidimizin Babasına Hakaret Eden Gazeteci Hakkında Son Dakika Açıklaması

BAKAN TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada,

“Şehit babalarına yönelik bu şekilde cümleler doğru değil zaten bunun duyulması ile birlikte hemen Cumhuriyet Başsavcılarımız gerekli çalışmaya başlatmıştır. Bunun yanında sosyal medyada bu konuyla ilgili birçok durum var ve bunlarla ilgili başlatılan soruşturmalar var. Terör programında suç ve suçluyu övme konuları ile ilgili 55 kişi hakkında soruşturma durup başlatılmıştır. 26 kişinin yurt dışında diğerlerinin yurt içinde olduğu tespit edilmiştir. 3 kişi tutuklandı şu anda, bu soruşturmalar ilgili makamlarımızla devam ediyor.

Gerçek hayatta konuşulan sosyal medyada da paylaşıldığında suçtur, gerçek hayatta dolandırıcılık hakaret suçsa sosyal medyada da suçtur. Dolayısıyla yargıda bu ayrımı gözetmeksizin soruşturmaları yapıyor ve özellikle şehitler verdiğimiz milletimizin yüreğinin yandığı bir dönemde bu şekilde bir propagandanın sosyal medya üzerinden gerçekleştirilmiş olması bu anlamdaki hassasiyeti göz önünde bulundurduğumuzda yargının kararlı bir mücadelesinin olduğunu söylüyoruz. Özellikle yurt dışından yapılan paylaşımlarla ilgili şirketlerin uygulamalarla ilgili bir eksiklikleri olursa yaptırımlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor bu tür paylaşımları üretenler ve paylaşımlar hakkında da aynı yaptırımlar yapılıyor.” Şeklinde konuştu.