8. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Festivali Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 8. düzenlenen Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Festivali yüzlerce vatandaşın katılımıyla coşkuyla kutlandı.

8. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Festivali Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl merhum bestekar Yarbay Vasfi Akyol anısına  8. düzenlenen Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Festivali yüzlerce vatandaşın katılımıyla coşkuyla kutlandı. Aksaray Mahallesinde eğitimci Ali Canpolat’ın bahçesinde düzenlenen festivale merhum Vasfi Akyol’un çocukları ve  torunları, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Protokol selamlama konuşmalarının ardından  festival tertip komitesi adına konuşan Bedrettin Keleştimur merhum Akyol’un hayatından kesitler anlatarak Elazığ musikisine önemli katkılar sunduğunu belirterek festivalin yapılmasında büyük emeği olan gazeteci Metin Çöteli ve eğitimci Ali Canpolat’a teşekkür etti.

Festivalde  Akyol ailesi adına konuşma yapan Gülter Güler Akyol çocuk yaşta babasını kaybettiğini aktararak “Rahmetli babam bizlere çok gurur duyacağımız bir isim bıraktı. Son nefesime kadar da gurur duyacağım. Benden sonra da çocuklarım ve torunlarımın da bu gururu taşıyacağından şüphem yoktur. Babam kısacık hayatına rağmen ailesine çok iyi bir baba olmuştur. Babamın çok iyi bir müzik kulağı vardı. 52 senelik ömründe müzik adına çok kalıcı izler bıraktı. Günümüzdeki bir çok şarkının unutulmadan bugünlere gelmesinde babamın çok önemli rolü vardır. Babam şarkılarını zaman içerisinde unutulmaması için notaya alarak TRT arşivine teslim etmiştir. Bu sayede şarkılar bugüne kadar unutulmadan gelmiş bundan sonrasında da gelecek nesillere aktarılacak birçok duygulara tercüman olacaktır” ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediyesi kürsübaşı ekibinin müzik dinletisi izleyiciler tarafından büyük beğeni toplarken festival peynirli ekmek ve isot ikramının ardından  TRT sanatçısı Ali Akbaş konseri ve programam katkısı bulunan kurum ve kişilere plaket takdiminden sonra festival sona erdi.

8. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Festivali Coşkuyla Kutlandı