8 Milyon 400 Bin TL Hibe

İlimizde yaşanan üç şiddetli depremde en çok mağdur olan kesimlerin başında esnaflarımız geldi.

8 Milyon 400 Bin TL Hibe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet, değişik bakanlıklar ve esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla önemli oranda kredi desteğinde bulunurken bazı kurum ve fonların hibe programları da esnaflarımıza can suyu oldu.

Bu süreçte iş insanları ve esnaflarımızın sorunlarının takibi ve zararlarının tazmini konusunda en aktif olan isim ETSO başkanı İdris Alan oldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 125 işletmemize Birleşmiş Milletler Kalkınma programı kapsamında  hibe müracaatında bulundu ve 8 milyon 400 bin TL hibe desteğini esnaflarımıza kazandırdı.

Şehrin kalkınma gücü ve lokomotifi olan sanayi tesislerimizin depremden kaynaklı olumsuzluklarını kısa sürede gidermeye sebep olan bu hibeler, ilgili işletmelerin hesaplarına da geçtiğimiz günlerde yattı. Üyelerinin iyi günleri yanında zor anlarında da yanında olan, bu konuda atak ve atılımcı bir yönetim ortaya koyan ETSO Başkanı İdris Alan’ın bu girişimleri, şehre daha birçok katkı sunacağının da örneği oldu. Birleşmiş Milletler’den ilimize aktarılan ve 8 milyon 400 bin TL hibede katkı ve başarısı olan ETSO Başkanı İdris Alan, bir kez daha üyelerinin gönlünde taht kurdu.