Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

Elazığ'da El- Aksa platformu öncülüğünde binlerce kadın, erkek, çocuk Filistin'de yaşanan zulmün durması için yürüdü.

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da binlerce  kadın, erkek, çocuk ellerinde dövizlerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde  yürüyerek İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliam ve zulmü protesto etti. 

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

İzzetpaşa Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazından sonra binlerce  kişi Cumhuriyet meydanına doğru yürüyüşe geçti.
Tekbirler getiren vatandaşlar “Hamas’a selam direnişe devam, tek yol şehadet, kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa” sloganları eşliğinde Gazi Caddesinden Cumhuriyet  Meydanına doğru yürüdü.

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

Binlerce kişinin toplandığı meydanda El Aksa platformu adına Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi yaptığı basın açıklamasında “ Gazze'de 7 Ekim'den bu yana korkunç bir Siyonist işgal rejiminin tetikçiliğini yaptığı, ABD'nin silahları tedarik ettiği, İngiltere, Fransa, Almanya'nın arka çıktığı Yüzyılın soykırımı bütün dünyanın gözü önünde yaşanıyor. 17 binden fazla kişi şehit edildi. Binlercesi Filistinli enkaz altındadır. Gazze'nin üzerine ölüm yağıyor. Sığınılacak hiçbir yer kalmadı.

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

ABD'nin verdiği dünyanın en yıkıcı silahlarıyla bebekler çocuklar kadınlar öldürülüyor. İşleyen bir katil sürüsü var ve kimsenin sesi çıkmıyor” dedi.

ZULÜM BİTENE KADAR MEYDANLARDAYIZ

Bahşi “Zulüm bitene kadar meydanları doldurmaya devam edeceğiz.

Mazlumlara dua, zalimlere lanet edeceğiz. İsrail'i destekleyen firmaları boykot etmeyi sürdüreceğiz. Gerçekleri insanlara anlatmaya devam edeceğiz. "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur" diyerek,

Yavrularının cesetlerini poşetlerde, bisiklet sepetlerinde, at arabalarında taşıyanlardan ve kundaktaki bebeklerden yana duracağız. Masum çocuklardan, yaşlılardan bütün dünya insanlık sınavından sınıfta kalsa da bizler  hakkı haykırmaya, hakkı tutup ayağa kaldırmaya devam edeceğiz diye kaydetti.

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

SUSMAK ÇOCUKLARIMIZA İHANETTİR 

Bahşi “Mazlumu zalim, zalimi mazlum gösteren bu hokkabaz düzende, bu küresel düzenbazlık karşısında Filistinli çocuklar barışa uyansın diye Aksa'nın mahzunluğu, Dünyanın sessizliği sona erinceye kadar Filistinlilerin seslerini çığlığa dönüştürmek bizlerin boynumuzun borcudur. Rahat uyumak bize haramdır. Susmak çocuklarımıza ihanettir. Ey katliama yeşil ışık yakanlar, soykırıma göz yumanlar; Tarih hepinizi yargılayacak!

Tarihte kara ve kanlı bir leke olarak kalacaksınız! Adınız soykırımla anılacak. Filistin kazanacak, insanlık kazanacak siz yenileceksiniz. Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD kahrolsun soykırım ittifakı Yaşasın özgür Filistin, yaşasın Gazze direnişimiz Elazığ'dan Gazze'ye direnişe bin selam!” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Elazığ'da Binlerce Kişi Filistin için Yürüdü

Basın açıklaması sonrası binlerce vatandaşımız ellerini semaya açarak Filistin’in kurtuluşu için dua etmesiyle protesto gösterisi olaysız bir şekilde sona erdi.