6'lI Masa Dağılıyor mu?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iki günlük programı için Bursa'ya geldi ve 'Koalisyon olarak mı gireceksiniz' sorusuna cevap verdi.

6'lI Masa Dağılıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatim devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi daha çok etkiledi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey'in neye göre karar vereceğini bilemiyorum." diye konuştu.

Karamollaoğlu’nun yaptığı açıklamalara göre 6’lı masanın bir önemi olmadığı ve gün geçtikçe insanlar tarafından bir çözüm merkezi olarak görülmediği anlamı çıkıyor. Henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen ve milli konularda hiçbir zaman destek veren açıklamalar yapmayan 6’lı masanın seçime kadar daha da fazla etkisini kaybedeceği görüşü çoğunluk kazanmaya başladı. 

Ülkenin sorunlarına çözüm bulma yerine tek ortak paydaları Erdoğan’ı düşürmek olan bir ittifaka halkımız güvenmiyor. Halkımız, Erdoğan’ın bazı uygulamaları ve özellikle enflasyondan rahatsız olsa da HDP ile kol kola olan  ve ABD Başkanı Biden ile aynı hissiyatı paylaşan bir muhalefete halkımız güvenmiyor ve hatta gayri millî buluyor.

Saadet Partisi liderinin yaptığı bu açıklama da gösteriyor ki 6’lı masa umut olmaktan çıkmaya başladı.