6'lı da İletişim Sorunu

6'lı masa bu kez İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in ev sahipliğinde toplanıyor. Cumhurbaşkanı adayının ismini konuşmadan yetkilerini tartışan altı siyasi parti lideri, bu toplantıda Cumhurbaşkanı'nın geçiş süreci sonrasındaki yetkilerini ele alacak.

6'lı da İletişim Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Partilerin tabanlarından ‘Adayı açıklayın’ baskıları gelmesine rağmen bu toplantı da aday isminin gündeme gelmesi beklenmezken  6’lı masa, şimdi de ‘iletişim kriziyle’ karşı karşıya. 

6’lı masanın her kafadan ve partiden farklı sesler yükselmesi yerine ‘ortak söylem’ belirleme konusunda müşterek bir zeminde buluşamadığı değerlendirmesi yapılıyor. 

Bu kapsamda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın çalışmaların kamuoyuna daha iyi duyurulabilmesi için, altı partinin ortak bir “iletişim stratejisi” oluşturması önerisinin toplantıya taşıyacağı belirtiliyor. 

Altılı masanın bir diğer gündem başlığı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda hazırlattığı kamuoyu araştırmaları olacak.

Babacan da 6’lı masadan çıkan farklı ses ve renklerin, güven yerine güvensizlik ve çok seslilik oluşturduğunu görünce böylesi bir teklifi sunma gereği duymuş. 

Aslında bu teklifin altında, özellikle bazı CHP’li yetkililerin “Adayımız Kılıçdaroğlu” açıklamalarına bir tepki var. Masada görüşülmemiş ve bu konuda bir niyet dahi ortaya konmamış olmasına rağmen Kılıçdaroğlu isminin öne çıkartılması Babacan ve diğer masa üyelerini rahatsız etmiş olacak ki “Ortak bir dili konuşalım” anlamına gelecek “iletişim stratejisi” fikri gündeme geldi.

Ancak görünen o ki birkaç haftaya Kılıçdaroğlu’ndan  adaylığını resmen ifade etmese de “Cumhurbaşkanı adaylığı benim hakkımdır. Kaldı  ki tüm anketler benim ilk turda seçimi kazanacağımı gösteriyor” anlamına gelecek bir  açıklama olacak.  

Bundan sonra işler daha da kolaylaşacak 6’lı masada ve cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile hangi lider hangi konulardan sorumlu olacak paylaşım seansları başlayacak. Bu paylaşımda Babacan’a ekonomi düşer ama Davutoğlu için hangi görev düşünülür bilemiyoruz. 

Muhalefetin en çok şikâyet etiği Suriyeli göçmen politikasının bir numaralı aktörü Davutoğlu’na dış politika verilmeyeceğine göre,” Sen Ak Parti’yi  eleştirmeye  devam et” görevi de teklif edilebilir. Her ortamda “Ben bu ülkede başbakanlık yapmış biriyim” diye üstenci tavır ortaya koyan Davutoğlu, bu görevi  kabul mü eder yoksa “Bana eyvallah” mı der zaman gösterecek.