500 Müstakil Konut Müjdesi

24 Ocak 2020 ve 6 şubat 2023 depremleriyle sarsılan Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ederken Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 500 müstakil konut yapılacağı müjdesini vermesi şehirde mutluluk oluşturdu. Projeye yoğun ilgi var.

500 Müstakil Konut Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/24 Ocak 2020 ve 6 Şubat depremlerini  yaşayan ve çok sayıda binanın yıkılması sürecinde halkın daha güvenli ve müstakil evlere olan talebi, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı harekete geçirdi.

Başkan Şerifoğulları, Aşağıdemirtaş’ta 500 müstakil ev yaparak geliriyle şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarına katkı sunacaklarını ifade etti.

“DEPREMİN İLK SAATİNDE SAHADA OLDUK”
Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “6 Şubat’ta ülke olarak yüz yılın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Yaşanan depremde şükrediyoruz ki ciddi bir can kaybına yol açan bir durumla karşılaşmadık. İkinci deprem sonrası 2 vatandaşımızı kaybettik.” dedi.

“EKİPLERİMİZ ANINDA MALATYA’YA HAREKET ETTİ”
Yaşanan büyük felaketin sonrasında valimizle görüşüp yarım saat içerisinde kriz merkezine ulaşıp çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizde yıkım olmadığı için hızla Malatya’ya yol aldık. Ekiplerimizi oraya gönderdik. Edindiğimiz tecrübeleri yardım ve destek konusunda hızla sahaya yansıttık. İtfaiye ekibimiz 18 uzman arama kurtarma personelinden oluşan 3 ekip Malatya’ya ulaştı ve 28 vatandaşı sağ olarak kurtardılar.” dedi.

“KOMŞU İLİMİZİN HER ALANDA YARDIMINA KOŞTUK”
Arama-kurtarma ekiplerinin  yanı sıra Malatya’nın eksiklerinin giderilmesi noktasında da büyük bir gayret ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, Malatyalı kardeşlerimize su, sıcak yemek gibi, çadır, battaniye, kıyafet ve yakacak yardımlarını da ulaştırdıklarını dile getirdi.

TEMİZLİK EKİPLERİ MALATYA’DA
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Malatya’da çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Başkan Şerifoğulları, “Zabıta Müdürlüğü ve Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz de yaşanan felaketin ardından Malatya’da çalışmalara destek sağladılar. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz de şehrimizdeki hasar tespit çalışmalarına destek sağlıyorlar.” dedi.

DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRI
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ Belediyesi tarafından bu ilde psiko-destek çadırı kurduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları,”Depremin insan ruhu ve psikolojisindeki olumsuz etkilerini silmek amacıyla çocuklara ve ailelere yönelik Kahramanmaraş’ta psiko-destek çadırımızı kurarak uzman ekiplerimizi seferber ettik.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı Aile Eğitim ve Danışma Merkezi, Kadın yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Spor yaşam merkezindeki görevlilerimiz, başta çocuklarımız olmak üzere ailelere yönelik çalışmalar yaparak onların acılarını unutturarak önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyorlar.” dedi

“YAPI STOĞUMUZU DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 Yaşanan depremler sonrası ağır hasarlı binalara bakıldığında 2000 yılı öncesi yapının %20’lere düşürmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “2016 yılı imar planında 15 olan kat yüksekliği 12’ye sadece Yunus Emre Bulvarında 1 adet 12 katlı bina var, 10 katlar 7’ye düşürüldü. Yükseklik serbest yapılaşmanın önüne geçildi. Şehirde en yüksek kat yüksekliği 10 olarak belirlendi. Dönüşümü teşvik amaçlı %10 emsal artışı vermiştik.” dedi.

560 DÖNÜM ÜZERİNDE 500 MÜSTAKİL EV MÜJDESİ
Vatandaşlarımızı daha güvenli evlerde barındırmak amacıyla devrim niteliğinde bir adım attıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Belediye olarak önemli bir adım atıyoruz. Aşağıdemirtaş’ta 560 dönüm alanda 500 adet müstakil konut inşa edip gelirini ise kentsel dönüşüme aktarmak istiyoruz. Bu doğrultuda 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasına göre yapılacak olan riskli yapılara 50 bin-75 bin karşılıksız nakit desteği sağlamak için çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. Görüşmelerimiz sonuçlanınca alacağımız sonucu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

VATANDAŞ MEMNUN
Başkan Şahin Şerifoğulları’nın 500 müstakil konut projesinin hayata geçirecek olmasının şehrin geleceği adına önemli bir adım olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu projenin örnek  model olacağını, yapı firmalarının da benzer projelere ağırlık vermeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar.

YOĞUN İLGİ 
560 dönüm üzerinde yapılacak 500 müstakil evle ilgili müracaatların yakın zaman da  başlayacağı  ve halkın yoğun bir talep  gösterebileceği ifade ediliyor.