500 Kişiye İstihdam Müjdesi

Hakimiyet Tv'nin Canlı Yayınına Katılan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, en büyük hayalinin İlçeye Karma OSB ve Üniversite kazandırmak olduğunu belirterek 500 kişinin İstihdam edileceğinin müjdesini yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceğini ifade etti.

500 Kişiye İstihdam Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet TV’ye konuk olan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar yazarımız Ömer Enes Yılar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Akpınar, Kovancılar’da devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verirken, tamamlanan projelerle ilçenin modern bir ilçe konumuna kavuştuğunu vurguladı. 

EN BÜYÜK HAYALİM KARMA OSB

Kovancılar’ın her geçen gün daha da geliştiğini belirten Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, en büyük hayalleri arasında karma organize, bölge sulaması ve ilçeye bir üniversite kazandırılması olduğunu belirterek şunları söyledi: “En büyük hayalim karma organizenin ilçemize kazandırılmasıdır. Bunun yanında  bölge sulamasının gerçekleşmesi ve meslek yüksekokulu yerine fakültelerin açılmasını sağlayarak buradaki göçü önlemektir yani güzel bir üniversiteye sahip olmaktır. Görev sürem bittiğinde yaşanabilir, güvenli, huzurlu bir Kovancılar bırakmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar hiç arsa satışı yapmadan hizmet yürüttüm. Normalde belediyeler arsa satışı yaparak açığını kapatmaya çalışıyor ama 2 dönemdir hiç arsa satışı yapmadık, aynı zamanda 3-4 adet büyük arsa kazandırdım belediyemize ve özellikle en son 158 dönümlük büyük bir arsa kazandırdık belediyemize. Yaklaşık 12 milyon TL borç ödedik, SGK borcumuz hiç kalmadı. Bütçemizi iyi değerlendiriyoruz, etkin ve verimli kullanıyoruz.”dedi. 

“ARSA SATIŞI YAPMADIK”

2. Görev döneminde olduğunu kaydeden Başkan Hacı Akpınar göreve geldiği günden bugüne kadar belediyenin hiç arsa satışı yapmadığını, bütçeyi çok adil ve verimli kullandıklarını belirterek: “Projelerimize destekler alıyoruz; Bakanlıklardan, Belediyeler Birliği’nden, Kalkınma Ajansından, Bölge Müdürlülerinden, Başkanlıklardan yani projemizle gittiğimiz her yerden projelerimize maddi anlamda destekler kazandırıyoruz. Hem borç ödüyoruz, hem hizmet ediyoruz hem de arsa kazandırıyoruz. Belediye nasıl olur da arsa satmadan arsa alır şeklinde sorular soruluyor. Bu da bütçeye hakim olmak, belediyeye hakim olmaktır. Bugüne kadar bütçemizi çok adil ve verimli kullandık. Ezbere hiçbir işe girmeyiz, kaynağını oluşturmadan ihaleye bile girmeyiz” ifadelerini kullandı. 

500 KİŞİLİK İSTİHDAM MÜJDESİ

Belediye Başkanı Akpınar, ilçeye 500 kişilik bir istihdam sağlayacak projenin tüm anlaşmalarının imzalandığı müjdesini vererek, “Büyük bir istihdam ortamı oluşturacak bir projemiz var. Bütün yatırımları aldık, sözleşmemizi imzalık, projemizle birlikte 500 kişilik bir istihdam sağlanmış olacak. İnşasına başlattığımız zaman detayları paylaşacağız. Konuyla ilgili detayları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak” dedi. 

GİTTİĞİM YERDEN ELİ BOŞ DÖNMEDİM

Kovancılar’a yeni hizmetler kazandırılması adına sürekli bakanlık, bürokrasi gibi alanlarda görüşmeler yaptığını vurgulayan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, bu görüşmelere derslerine çalışarak gittiklerini ve hiçbir zaman elleri boş dönmediklerini belirterek şunları kaydetti: “Gittiğim hiçbir yerden boş dönmedim. Tüm Bakanlıklarımıza, Müdürlüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz, ayağı yere basan projelerle gittiğimiz zaman, dersimizi çalışarak gidiyoruz. Gittiğimiz yerden de boş dönmüyoruz. Projelerimizin hepsi onaylandı, hiç geri döndüğüm proje olmadı. Benim belediyede 2. dönemim. İlçemizin bütün problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Şuanda elimizde olan projelerimizden biri ‘Kapıaçmaz Dere Islahı’ projesidir. Bizim için kanayan bir yaraydı, yıllardır özlem duyuyorduk ve buranın ıslahına başlandı. Sağ olsun Bakanlığımız, DSİ (Devlet Su İşleri) Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü bununla ilgili işlemleri devam ettiriyorlar.”

75 BİN DÖNÜMLÜK ALANA SULAMA İMKÂNI

Devam eden sulama projeleriyle ilgili önemli bilgiler veren Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Tarım ve hayvancılık konusunda ilçemizin büyük bir potansiyeli var bu nedenle sulama ile ilgili bu yıl Kanatlı Barajı hizmete girecek ve 75 bin dönüm alanı sulu tarıma açacağız. Bütün çalışmalar tamamlandı, bu projenin 35 bin dönümü Kovancılar. 40 bin dönümü ise Karakoçan’ın arazisi ama hepsi de Kovancılar arazisi. Ekonomisi Kovancılar’a bağlı dolayısıyla ilçemize büyük bir ekonomik katkı sağlayacak. İşsiz insanımıza iş imkanı sağlamış olacak. Kovancılar Ovası’nın sulamasıyla ilgili Köklüce Barajı’nın çalışmaları, proje çalışması ve inşaat ihalesiyle ilgili konular  devam ediyor” dedi. 

MERKEZE MODERN CAMİ

İlçe merkezine modern bir cami kazandıracaklarını aktaran Başkan Hacı Akpınar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “İlçe merkezimize 35 milyon TL maliyetli çok özel bir mimariyle hazırlanmış modern bir cami kazandırıyoruz. Kazı işlemlerine başladık. Otoparkı, çevre düzenlemesi, külliyesi ile modern bir cami 2 yıl sonra ilçemize kazandırılmış olacak.”

YENİ TOKİ BÖLGESİNE YENİ ÇARŞI

24 Ocak depreminden sonra yapımına başlanan TOKİ konutlarının bulunduğu alana bir çarşı kazandırılması konusunda ihale aşamasına geldiklerini belirten Başkan Hacı Akpınar şunları kaydetti: “Yine TOKİ ile ilgili, hasar gören konutlarla ilgili sorunlarımız vardı. Şuanda konutlarımız bitmek üzere, doğalgazları döşendi, çevre düzenlemesinden sonra hak sahiplerine teslim edilecek ki bunlar kolay işler değil. Hamzabey Barajı’ndan aldığımız içme suyu tahsilini bu yılın sonuna kadar bitireceğiz. Doğalgaz çalışmalarımız var. İlçe merkezimizin imarı 8 bin dönüm gibi büyük bir alan burada geniş bir coğrafyaya yayılmış geniş bir ilçe ve doğalgazı bütün hanelere ulaştırmaya çalışıyoruz. İnşa süreçleri büyük bir hızla devam ediyor, doğalgaz döşemesi devam ediyor. Bu hem bizim hem de bölgemiz için büyük bir nimet çünkü doğalgaz temiz, sağlıklı ve kullanışlı. Yeni TOKİ bölgesine bir çarşı kazandırmaya çalışıyoruz. O çarşımızda; berber, kasap, fırın gibi temel ihtiyaçları karşılayacak alanlar inşa etmeye çalışıyoruz ve ihale aşamasına geldik.”

“PROJELERİMİZE DESTEK ALIYORUZ”

Bütçeyi adil ve verimli kullandıklarını aktaran Başkan Akpınar, “Projelerimize destekler alıyoruz; Bakanlıklardan, Belediyeler Birliği’nden, Kalkınma Ajansından, Bölge Müdürlülerinden, Başkanlıklardan yani projemizle gittiğimiz her yerden projelerimize maddi anlamda destekler kazandırıyoruz. Hem borç ödüyoruz, hem hizmet ediyoruz hem de arsa kazandırıyoruz. Belediye nasıl olur da arsa satmadan arsa alır şeklinde sorular soruluyor. Bu da bütçeye hakim olmak, belediyeye hakim olmaktır. Bugüne kadar bütçemizi çok adil ve verimli kullandık. Ezbere hiçbir işe girmeyiz, kaynağını oluşturmadan ihaleye bile girmeyiz” dedi. 

MODERN İLÇE KOVANCILAR

Kovancılar’ın her geçen gün daha da büyüdüğünü, hem nüfus hem de ticari anlamda geliştiğini kaydeden Başkan Akpınar şunları kaydetti: “İlçemizin D300 Karayolu üzerinde bulunması, bölgenin güven ve umut merkezi olması, ilçemizin sürekli büyümesine ve kıymetlenmesine yol açmaktadır. MERNİS kayıtlarına göre şuandaki nüfusumuz 25 bin 200, toplam ilçe nüfusumuz ise 40 bin civarında. Kovancılar, Elazığ’ın en büyük ilçesidir. Kovancılar ilçemiz il merkezi dışında, en cazip olan merkezlerinden bir tanesidir. İlçemiz hem  sağlık, sanayi, eğitim, ticaret anlamında hem de sosyal hayat anlamında insanlarımızın rağbet gösterdiği, yatırımını güvenerek yaptığı bir ilçedir. Şuanda doğalgaz kullanan hane sayımız 6 bin 500 civarında ve 4 yıldır ilçemizde doğalgaz imkanı bulunmaktadır. Su ve altyapı problemimiz yok. Mümkün olduğu kadar doğalgazdan sonra bozulan yolların onarımını sürdürüyoruz. Konut kalitemiz yüksek, imar revizyonunu gerçekleştirdik ve çok güzel bir imar çalışmamız oldu. Kaliteli ve güvenli konutlara ilçemiz gün geçtikçe sahip oluyor. 24 Ocak depreminde ilçemiz deprem yaşamasına rağmen ve yaklaşık 10 bin konut stokuna sahip olmamıza rağmen ilçe merkezinde büyük bir hasar yaşamadık, bu da konut stokumuzun ne kadar kaliteli olduğunu göstermektedir. Modern bir ilçe konumundayız. Gün geçtikçe hem göç alıyoruz hem de ilçemizi güzelleştirmek adına hizmetler yürütüyoruz. Park, semt sahası, altyapı çalışmaları, üst yapı çalışmaları ile mutlu ve huzurlu bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. “

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Devam eden projelerin tamamlanmak üzere olduğunu ve yılsonunda musluklardan arıtılmış suyun akıtılacağını belirten Belediye Başkanı Hacı Akpınar: “En başta sosyal alan ve içme suyu sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İlk göreve geldiğimizde içme suyu problemlerimiz vardı. Yeni su depoları, su kuyuları ve Hamza Bey Barajı’ndan su tahsisi gerçekleştirdik ve içme suyumuzun isale hattı döşendi, deposu yapıldı ve arıtma tesisimizin yer teslimi yapıldı. Kovancılar-Palu arıtma tesisinin yapımına yakın tarihte başlanacak ve yılsonuna kadar musluklarımızdan arıtılmış içme suyunu akıtacağız. Bu ilçemizin kalitesini, belediyenin gücünü ifade eder” şeklinde konuştu.

HEDEF, BÖLGEDE CAZİBE MERKEZİ OLMAK

Hem Kovancılar’ın kalitesini artırmak hem de bölgede cazibe merkezi haline gelmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Hacı Akpınar, devam eden ve tamamlanan sosyal alanlarla ilgili şu bilgileri aktardı: “Büyük bir mesire alanının inşasın geçekleştirdik. 3 Yıldır Kapıaçmaz Mesire Alanı halkımızın hizmetindir. Aynı zamanda Çakırkaş’ta 158 bin metrekare alanda yeni bir mesire alanı çalışmamız var ve bunda da sona yaklaştık. Bu alanda bir yöresel ürün çarşımız olacak, inşasını bitirdik. Suyumuzu çıkardık ve çevre düzenlemesini yaptık. Yılsonuna kadar bu alanda vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacak. İlçe merkezimizde 4 yeni park inşa ettik. Her mahallemize bir park, bir semt sahası sözünü vermiştik. Çoğu mahallemizde bunu gerçekleştirdik. İlçe merkezinde 15 adet yeni semt sahası inşasını gerçekleştirdik. Bir gençlik merkezi inşa ettik ve bu da gençlerimize üst düzey bir hizmet sunmaktadır. Gençlerimize bu yaptığımız işler yetmez gözüyle bakıyoruz. Onlara yürüyüş alanları, bisiklet yolları, nefes alma alanları açmaya çalışıyoruz. Hem ilçemizin kalitesini artırmak hem de bölgede cazibe merkezi olmak adına elimizden geleni yapıyoruz.”

EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR

İlçede nitelikli okul yüzünden yaşanan göçün engellenmesi ve eğitimin kalitesinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Akpınar şunları söyledi: “İnsanlarımızın eğitim alabileceği güzel okullar oluşturmak için de çabalarımız sürüyor. İlçe merkezimizdeki bir okulu sınavla öğrenci alan Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturduk. Bu da İnşallah ilçemizdeki göçü önlemiş olacak. Pandemi sebebiyle bu sene çok netleşmedi ama sınıflarımızdaki öğrenci sayılarını da azaltmaya çalışıyoruz. Şuanda iki adet Anadolu lisesi, 2 adet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, çok programlı lisemiz  ve meslek yüksekokulumuzda yaklaşık 450-500 öğrencimiz var. Sağlık alanlarında özellikle eğitim veren lisemizde sınıflarımız tamamen dolu. Gelen öğrencilerimize de ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Barınma, ulaşım, güvenlik, beslenme konularında sıkıntı yaşamamaları için hem Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile hem de Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ile belediyemiz sürekli irtibat halindedir. Belediyemiz öğrencilerimize ortam oluşturmak adına sürekli çalışıyor. Çocuklarımızın burada güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitimlerini almaları için elimizden geleni yapıyoruz. “