5 Puanlık Farkla Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Erdoğan, beş puanlık farkı koruyor. Muhalefete yakın Konda Araştırma Şirketi'nin, aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 34 ilde yaptığı anket sonucu Erdoğan yüzde 52.7 oy alırken kılıçdaroğlu 47.3'te kaldı.

5 Puanlık Farkla Erdoğan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs'ta sandık başına gidildi ve oylar kullanıldı. Milletvekilliği seçimlerinde sonuç kesinleşse de Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur yolu açıldı. En yüksek oyu alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha yarışacak. İkinci tura sayılı günler kala anket sonuçları da gelmeye devam ediyor.

KONDA BİLE ERDOĞAN DEDİ

Son olarak muhalefete yakınlığıyla bilinen KONDA Araştırma, 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 34 ilin merkez dahil 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyünde 3607 kişiyle hanelerinde yüz yüze yöntemiyle yaptığı, seçmenlerin ikinci tur tercihine yönelik anket sonuçlarını paylaştı.

Araştırma kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Antep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Urfa ve Van'da seçmenlerle görüşüldü.

Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kararsızlar dağıtıldığında ikinci tur seçimlerini yüzde 52,7 oy oranıyla kazanması öngörülüyor.

İLK TURDA KILIÇDAROĞLU’NA YÜZDE 49,3 DEMİŞTİ

Daha önce 14 Mayıs seçimleri için %44,9 alan Kılıçdaroğlu'nu anketinde %49,3 gösteren Konda, bu sefer seçim tahminini değiştirdi. Konda'nın anketine göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,3 oranında oy aldığı görüldü.

ELAZIĞ, YÜZDE 75’İ HEDEFLİYOR

Ülke genelinde yüzde 54 oy almayı hedefleyen Erdoğan’ın Elazığ’da ise rekor oya ulaşması bekleniyor. 14 Mayıs seçimlerinde Elazığ genelinde 242.098 oyla yüzde 67.18 oy alan Erdoğan’ın bu oyunu 270 bin seviyesine çıkarması bekleniyor.  14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti il genelinde 148.662 oy alırken, MHP, Yeniden Refah, BBP ve Hüda-Par’ın desteğiyle 242 bin oy alan Erdoğan’ın ikinci turda değişik partilere mensup seçmenlerin de oylarını alacağı ifade ediliyor.

CUMHUR İTTİFAKI SAHADA

Erdoğan’ın Elazığ’daki oyunun daha da artması için başta Ak Parti ve MHP milletvekilleri olmak üzere cumhur ittifakını oluşturan siyasi partiler saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mazbatalarını alan milletvekilleri, Pazar gününe kadar yapacakları çalışmanın ardından önümüzdeki hafta TBMM’de yapılacak yemin  törenine katılarak yasama çalışmalarına başlayacaklar.