40 Üründe İndirim

Yüksek enflasyonun başta çalışanlar olmak üzere dar gelirlilere zor günler yaşatması üzerine adım atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Marketlerinde 40 üründe indirime gidileceğini, büyükbaş hayvan etinde ise yüzde 30-35 indirim yapılacağının müjdesini verdi.

40 Üründe İndirim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra KABUKÇU/Ülkemizde özellikle son aylarda birçok temel tüketim malzemesine ulaşmada güçlük çekilirken fiyatlarda da aşırı bir artış yaşanmıştı.

Şeker, ayçicek yağı ve salça gibi temel gıda maddelerinin marketlerde bulunmaması ve fiyatlarının astronomik şekilde artması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatların da yüksek oluşu vatandaşların tepkisine sebep olmuştu.

40 Üründe İndirim

“FİYATLARI İNDİRİN” TALİMATI

Geçtiğimiz yıl özellikle zincir marketlerin birbirleriyle anlaşıp ortak fiyat belirlemesinin önüne geçmek ve vatandaşa daha ucuz ürün ulaştırmak üzere ülke genelinde kurulan ve sayıları kısa sürede 1300’e ulaşan Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatların yüksek  olduğu yönündeki haklı eleştiriler Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ı harekete geçirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticilerine  "Fiyatları indirin" talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni indirim haberini de vatandaşlarla paylaştı. Erdoğan, "Tarım Kredi Marketlerinde büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35 gibi bir indirimle satışa başlayacağız" ifadelerini kullandı.

40 Üründe İndirim

“AMAÇ, KAR ETMEK DEĞİL”

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine verdiği talimatın detaylarını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ürünlerin girdi ve çıktı fiyatıyla satılarak vatandaşların korunmasını  istediklerini belirtti.

 Erdoğan, yeni uygulanacak fiyat tarifesinden sonra vatandaşın rahat bir nefes alacağını dile getirdi.

40 Üründe İndirim

ETTE BÜYÜK İNDİRİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili sözlerinin devamında ise, "Biz laf değil, iş üretiyoruz. Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek."

40 ÜRÜNDE İNDİRİM
Ülke genelinde 1300 Tarım Kredi Kooperatifi'nin marketi olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağ, 30-40 çeşit ürünlerde de süratle indirime gidecek" ifadelerini kullandı.

40 Üründe İndirim

DAR GELİRLİNİN YÜKÜ HAFİFLEYECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatların düşürülmesi ve ürünlerin üzerine herhangi bir kar bırakılmadan maliyetine satışa sunulması ve bunun 40 temel üründe uygulanmasının piyasaya nasıl yansıyacağı, bundan da önemlisi geçim sıkıntısı çeken aileleri ne kadar rahatlatacağı merak ediliyor.

Üretim maliyetlerinin artması sonucu mamul ürünlere hemen her gün gelen zam karşısında Tarım Kredi Kooperatifleri, aldıkları ürünleri geliş fiyatına satsalar dahi kendileri de ürünleri zamlı aldıkları için vatandaşa olumlu olarak çok da yansımayacağını ifade eden uzmanlar, bu konuda asıl yapılması gerekenin üretim girdilerinin azaltılması olduğunu ifade ediyorlar.