3 TON ATIK GERİ DÖNÜŞÜMLE DOĞAYA TEKRAR KAZANDIRILDI

Ahmet Çöteli/Elazığ'da bulunan bir lisede 4 aylık süreçte 3 ton atık geri dönüşümle doğaya tekrar kazandırıldı.

3 TON ATIK GERİ DÖNÜŞÜMLE DOĞAYA TEKRAR KAZANDIRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da bulunan Cemil Meriç Fen Lisesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin ilk adımını atarak, okulda bir kompost alanı, okul bahçesinde geri dönüşüm deposu oluşturarak, koridorlara da geri dönüşüm kutuları yerleştirdi.

4 aylık süreç boyunca biriken 3 ton atık, proje kapsamında tekrar doğaya kazandırıldı. Toplanan 500 kilogram kağıtla 8 ağaç, 200 kilogram plastik atıkla 500 litrelik petrol ve 80 kilo cam ve metal hammaddesi kurtarılarak doğaya kazandırıldı. Ayrıca lise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık" belgesi ile ödüllendirildi.

Cemil Meriç Fen Lisesi Müdürü Mustafa Karaaslan, yaptığı açıklamada sıfır atıkla ilgili 4 aylık bir çalışma yürüttüklerini belirterek şunları söyledi, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı bu kampanyaya okul olarak destek vermek amacıyla çalışma yürüttük. Çalışmamız 24 Kasım itibariyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sıfır atık belgesi ile ödüllendirildi. Süreç içerisinde bütün atıkları biraraya topladık, geçici depolama alanı oluşturduk. Okulumuzda kullanılmayan havuzu kompost havuzuna dönüştürdük ve 2 tonluk kompost biriktirdik. Topladığımız 500 kilogram kağıtla 8 ağacı, 200 kilogram plastik atıkla 500 litrelik petrolü ve 80 kilo cam ve metal hammaddesi kurtardık. Bunların yanında 50-60 kilo civarında yağ, elektrik ve elektronik atıklarımız da vardı. Eminim ki öğrencilerimizle yüzyüze eğitime başladığımız zaman atıkları daha fazla biriktirip geri dönüşüme daha çok katkı sunacağız"dedi.