23'ün Bilinmezliği…  

Şehirlerin trafik plaka numarasını birçoğumuz ezbere biliriz. Özellikle büyük şehirlerin plaka numaralarını bilmeyen yok gibidir. Gördüğü bir plaka numarasını bilmeyenler için ilk müracaat yeri ise arama motorları ve tabi ki Google…

23'ün Bilinmezliği…  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merak edilen konulardan biri de arama motorlarında plaka numarası aranan en çok aranılan şehirlerin hangisi olduğu. Bu konuda veriler açıklanmış ve arama motorundan trafik plakası  en çok sorgulanan il Nevşehir olmuş.

Arama motoruna trafik plaka numarası en çok aranan il ise 23 trafik plaka numarasıyla Elazığ Olmuş.

25 numaralı plakası ile Erzurum üçüncü, 21 plaka koduyla Diyarbakır 4'üncü, 08 numaralı plakasıyla listenin 5'nci sırasında ise Artvin yer bulmuş. 17 numaralı plakasıyla 6'ınci sırada kendini gösteren şehir ise Çanakkale olmuş.

Arama motorlarındaki taramalara dayalı bu bilgiler de gösteriyor ki Elazığ yeterince bilinmiyor ve tanınmıyor. Bizlerin hemen hemen tüm mail adreslerimizin sonuna koyduğumuz, kart şifrelerinde sıklıkla kullandığımız, haber siteleri ve markalarımızın sonuna eklemekle gurur duyduğumuz ve o sayıya azami tazim, saygı ve ihtimam gösterdiğimiz 23 rakamını  meğer bizden gayri bilen yokmuş. Yokmuş ki arama motoruna “23 plakalı il” sorusu sorulmuş.

Bu gerçek bizleri bir kez daha “nerede eksik yapıyoruz” sorusunu sorup düşünmeye sevk etmeli. Demek ki halay  çekip çiğköfte ziyafeti etkinlikleri ile  olmuyormuş tanıtım. Biz bize etkinlik yapıp biz bizi yağlayıp yıkamakla da olmuyormuş şehrin tanıtımı. 

Hep birlikte düşünelim o zaman neyi nerede eksik ya da yanlış yapıyoruz diye… Görüşlerinizi yorumlara yazalım lütfen…