Artık Böreğin de Tadı Yok

Koltuğu Özgür Özel'e devrettikten sonra sosyal medya hesabından paylaşımlarına hız kesmeden devam eden eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete şehitler üzerinden eleştiriler yöneltti ama kendisine bir anlam yüklemekten de geri durmadı.

Artık Böreğin de Tadı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma günü Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde teröristlerin hain saldırısında 9 askerimizin  şehit olmasının ardından CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi. 

Kılıçdaroğlu, "Bilmiyorlar..! Öğrenmiyorlar..! Yönetemiyorlar..! Devletteki çürümenin bedelini yine vatan evlatları canlarıyla ödedi. Devlet hamasetle değil liyakatle yönetilir. Aklınızı başınıza devşirin! Kahraman evlatlarımız için gerekli güvenlik tedbirlerini alın. Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın!?" ifadelerini kullandı.

Genel başkanlığı elden gitse de bir CHP’li olarak hükümete yönelik eleştirilerini anlarız ama “Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın!?” cümlesini yazıp sonuna bir ünlem bir de soru işareti koyan Kılıçdaroğlu’nun halet-i ruhiyesini pek anlayamadık.

Kim yalnız, kim kimi yalnızlığa, yokluğa, eskilerin deyimiyle ademe terk etmiş. Ve yine bu yalnızlıktan kim nasıl cesaret almış, aldığı bu cesaretle ne yapmış sorusunun cevabını da çok kestiremedik.

Hele cümlenin sonuna konan bir ünlem bir de soru işaretini hiç mi hiç anlayamadık. Ya kendisi de tereddüt yaşıyor ya da soru işaretinin nerde kullanılacağını bilmiyor.  Tam bir muamma.

Belli ki Kılıçdaroğlu’nun zihninin arka planına iki kavram çok kötü yer etmiş. Biri yalnızlık, biri de kendisinin siyaseten bitip tükendiği… Bu iki duygunun hezeyanlarıdır kelimelere yansıyan. Bu duyguların verdiği kenara bırakılmışlığın  dışa vurumudur “kimse benim yokluğumdan cesaret almasın” ibaresi.

Anlaşılan siyaseten emeklilik çok yaramamış Kılıçdaroğlu’na. Mutfakta börek yapmak da bir yere kadar. Onun da tadı- tuzu kaçtı. Pişen börekleri kimse  yemiyor. “Yıkılmadım ayaktayım” maduna girme vakti bu an. Hazır İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri de elden çıkıp Ak Parti’ye geçecekken neden kendini hissettirmesin ki Kılıçdaroğlu.  Neden CHP tabanına “Ben Kemal geliyorum” mesajı vermesin ki? Vermeli elbet. Hakkıdır ve dahi mücadelesi bitmemiştir. Kimse Kılıçdaroğlu’nu  hafife almasın!? Yok yok. Bizim son cümlenin sonuna ünlem ve soru işareti koymamızdan kimse bir anlam çıkarmaya çalışmasın.