23 Mart Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: 'Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın kuzey kesimleri ile Elazığ'ın doğusunda ve bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması beklenmektedir. Bingöl çevresinde beklenen yağışların yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. .' İfadelerine yer verdi.

23  Mart Elazığ Hava Durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada ayrıca: 'Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği, rüzgârın güneyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. ' denildi.

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü;"Oluşması Muhtemel Riskler: Sel-Su Baskını-Görüş Mesafesinde Azalma- Ulaşımda aksamalar - Çığ Tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir." Uyarılarında bulundu.

Elazığ merkez, ilçeler ve çevre illerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Elazığ Merkez: 8°C

Ağın: 10°C

Alacakaya: 5°C

Arıcak: 6°C

Baskil: 5°C

Karakoçan: 6°C

Keban: 10°C

Kovancılar: 5°C

Maden: 6°C

Palu: 7°C

Sivrice: 5°C

Çevre iller:

Adıyaman: 12°C

Bingöl: 3°C

Malatya: 9°C

Tunceli: 6°C