22 Mart Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: 'Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği, yağışların yağmur ve karlakarışık yağmur, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile bölge genelinin yüksek kesimlerinin ise kar şeklinde olacağı yağışların Elazığ'ın doğusu, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.' İfadelerine yer verdi.

22 Mart Elazığ Hava Durumu

Açıklamada ayrıca: 'Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği, rüzgârın güneyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. ' denildi.

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü;"Oluşması Muhtemel Riskler: Sel-Su Baskını-Görüş Mesafesinde Azalma- Ulaşımda aksamalar - Çığ Tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir." Uyarılarında bulundu.

Elazığ merkez, ilçeler ve çevre illerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Elazığ Merkez: 9°C

Ağın: 8°C

Alacakaya: 7°C

Arıcak: 7°C

Baskil: 6°C

Karakoçan: 7°C

Keban: 9°C

Kovancılar: 9°C

Maden: 9°C

Palu: 10°C

Sivrice: 7°C

Çevre iller:

Adıyaman: 13°C

Bingöl: 5°C

Malatya: 10°C

Tunceli: 8°C