2016 ŞAHLANIŞ YILI OLMALI

2015 yılı, tarihe bunalımlı ve sıkıntılı bir yıl olarak geçti

2016 ŞAHLANIŞ YILI OLMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015 yılı, tarihe bunalımlı ve sıkıntılı bir yıl olarak geçti. 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti karşıtı paralel ve diğer muhalif kesimlerin desteklemesiyle yüzde 13 oy alan HDP’nin pervasız hareketleri ve artan terör olayları halkımızı canından bezdirdi.

KOALİSYON KURULAMADI

7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidar olamayışı sebebiyle aralanan koalisyon kapısı MHP ve CHP tarafından kapatılınca anayasa gereği seçim hükümeti kuruldu. Ancak MHP’den Tuğrul Türkeş dışında kabineye isim verilmedi. CHP ise baştan bu teklifi reddetti. HDP’nin ise kabineye verdiği bakanlar kısa bir süre sonra istifa ederek kabineden ayıldılar.  Bunların yerine bürokratlardan ve çoğunlukla da bakanlık müsteşarlarından boşalan bakanlıklara atama yapıldı.

YENİDEN SEÇİM KARARI

Bu kaotik ortamlar sebebiyle yeniden seçim kararırı alındı ve halkımız 1 Kasım da sandık başına gitti. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy alan Ak Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.5 oy oranıyla tek başına iktidar oldu.

İSTİKRAR VURGUSU SONUÇLARDA ETKİLİ OLDU

1 Kasım seçimlerinin Ak Parti’nin zaferiyle sonuçlanmasının en önemli sebebi ülkenin 7 Haziran sonrasında içine çekilmek istendiği kaos ve ekonomik buhranlar oldu. Tek başına ya da koalisyon halinde de olsa bir hükümetin kurulamamış olması Türkiye üzerinde ameliyat ve operasyon yapmak isteyen küresel çevrelerin iştahını kabartmış ve ülke içindeki taşeron örgütleri olan PKK’nın eylemlerine destek vermişlerdi.

HÜKÜMETİN KARARLI TAVRI

Kardeşlik ve barış süreci ile bölge halkının desteğini gören PKK, bunun önüne geçmek için tehdit ve saldırılarını artırmış, buna karşın hükümet de çözüm sürecini askıya alarak hendek kazan ve halkı rahatsız eden örgüt üyelerine karşı geniş bir operasyon başlatmıştı.

2016 ATILIM YILI OLACAK

Hükümetin Doğu ve Güneydoğuda yürüttüğü operasyonlardan oldukça memnun olan bölge halkı, hayatı kendilerine çekilmez kılan terör örgütü ile kendi arasına mesafe koymaya ve bunu yüreklilikle ifade etmeye başladı. HDP’nin özerklik fantezilerine de prim vermeyen yöre halkı bir an önce çatışmaların durmasını ve kalkınma hamlesinin başlamasını bekliyor.

ELAZIĞ İÇİN 206 YILI BÜYÜK AVANTAJ

Ülkemiz için olduğu gibi şehrimiz için de 2016 yılı her alanda yeni bir şahlanışın ve kalkınma hamlesinin miladı olacak gibi görünüyor. 4 yıl boyunca herhangi bir seçimin gündemde olmaması, terör olaylarının sona ermesinden sonra tek gündem maddesi olarak kalacak olan kalkınma ve ekonomik gelişme konusunda önemli adımlar atılması bekleniyor.

Şehrimiz de 2016 yılına büyük umutlarla giriyor. Milletvekillerimizin önemli görevlere getirilmesi, eski milletvekilimiz Şuay Alpay’ın Milli Savunma Bakan Yardımcılığına atanması, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın bugüne kadar hayata geçirdiği projelere ek olarak birçok mega projeleri daha hayata geçirmesi, ETSO, Ticaret Borsası, OSB’de bulunan birçok işletmenin üretimlerinin artırılması konusunda el birliği ile çalışılması neticesinde 2016 yılı Elazığ için bir milat olabilir.

YÜREKLER TOPLU ATACAK VE ŞEHİR ŞAHA KALKACAK

2016 yılının şehrimiz için birçok kazanımlar getirmesinin yolu ise başta siyasi aktörler olmak üzere yerel yöneticiler, resmi kurumlar ve STK’ların hedef ve amaç birlikteliği yaparak aynı konuya yoğunlaşması ve tek ses tek nefes olmalarından geçiyor. Bugüne kadar bu uyum ve birliktelikleri görmek vatandaşları memnun ediyor. Dileriz bu birliktelik şehre hizmet olarak döner ve şehir bu avantajı yeterince değerlendirebilir.