14 Şubat Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: ' Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği yağışların Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yağmur, sağanak yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Malatya'nın güney ve batı (Darende, Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir, Doğanyol, Yazıhan, Battalgazi, Kale, Pütürge) kesimleri, Bingöl'ün güney kesimleri (Merkez, Genç) ile Elazığ, Tunceli, Adıyaman çevrelerinin yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir' ifadelerine yer verildi.

14 Şubat Elazığ Hava Durumu

Açıklamada ayrıca: 'Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.Rüzgârların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir' denildi.

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü; 

Bölge genelinde beklenen yağışların Malatya'nın güney ve batı (Darende, Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir, Doğanyol, Yazıhan, Battalgazi, Kale, Pütürge) kesimleri, Bingöl'ün güney kesimleri (Merkez, Genç) ile Elazığ, Tunceli, Adıyaman çevrelerinin yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli güneyli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarılarına yer verdi.

Elazığ merkez, ilçeler ve çevre illerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Elazığ Merkez: 9°C

Ağın: 9°C

Alacakaya: 7°C

Arıcak: 9°C

Baskil: 6°C

Karakoçan: 9°C

Keban: 10°C

Kovancılar: 9°C

Maden: 8°C

Palu: 10°C

Sivrice: 8°C

Çevre iller:

Adıyaman: 12°C

Bingöl: 9°C

Malatya: 9°C

Tunceli: 11°C