14 Mayıs Sandık Devrimi

Hakimiyet Gazetesi'nin aylardan beri seçim tarihi olarak ilan ettiği 14 Mayıs tarihi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ilanıyla kesinleşmiş oldu.

14 Mayıs Sandık Devrimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 1950'de Menderes'in "Yeter söz milletin" çıkışını hatırlattı ve  "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" diyerek bu tarihi seçim günü olarak resmen ilan etti.

14 Mayıs tarihi, Türk siyasi tarihine ikinci kez bir demokrasi zaferiyle mi kazanacak yoksa vesayetin yeniden ihdas ve ihyası ile mi sonuçlanacak onu zaman gösterecek.

Menderes’in, halk iradesine dayanarak yaptığı sandık devriminin yeni bir tekrarının 14 Mayıs 2023 tarihinde yaşanacak olması, bu seçimleri daha bir anlamlı yapıyor.

Halk, bu seçimlere her ne kadar ekonominin geçici olumsuzlukları ile gidiyorsa da asıl ve daha önemli mesele, ülkenin milli kaynaklarıyla başlatılan milli bir kalkınma hamlesinin devam edip etmeyeceği.

Muhalefetin İHA ve SİHA gibi gurur projelerimize bile şaşı bakması, doğalgaz rezervleri  ile dalga geçmeleri de gösteriyor ki bu seçimler, milli duruş ile batı müttefiklerine güvenen ve onların yelkenlerini şişirmesiyle yedi kocalı hürmüz hükümet hayalleri gören bir oluşumun hırs, kin ve sadece kendi ikballerini düşünen bir yol ayrımının seçimidir.

Halk, oyunu verirken, soğan ve patates fiyatlarını değil, ülkenin ve geleceğine oy verecektir. Nokta.