13 Yıl Olmuş

13 yıl olmuş. Ne de çabuk geçmiş zaman. Her ne kadar milletvekilliği yapsa da herkesin başkan olarak bilip gönlünde özel bir yere oturttuğu merhum Hamza Yanılmaz'ın aramızdan ve şehrinden ayrılışından 13 yıl geride kalmış.

13 Yıl Olmuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı bir siyasetçi, öğretmen, hoca ve yöneticiydi. Üstlendiği her görevin en iyisini yapmanın derdini taşır, bunun gayretini verirdi. Hiçbir mazereti bir işi başarmanın engeli olarak görmez, aslolan tekeden süt çıkarmak derdi.

Elazığ’a  sevgisini basın mensuplarına sıklıkla anlatır ve “Ankara’dan her dönüşümde uçak Elazığ semalarına girdiği an bende farklı bir duygu ve heyecan oluşur ve şehrime kavuşmanın mutluluğunu yaşarım”derdi.

Cesareti, iradesi ve vizyonuyla şehre önemli hizmetleri olan Hamza Yanılmaz, işletmeciliğini yaptığı spor okullarıyla da değerlerine bağlı on binlerce gencimizin yetişmesini sağladı.

Bugün;  siyasetin, bürokrasinin ve ülkemize değişik noktalarda hizmet eden binlerce ismin örnek aldığı ve rehber edindiği Hamza Yanılmaz, bu gençlere hem ağabeylik hem de öğretmenlik yaptı.

Genç yaşta yakaladı hastalık onu. Erken ayrıldı dünyadan. Ama geride hoş bir sada, şükranla anılan hizmetler ve ismini duyunca hemen herkesin hayırla yad ettiği bir hayat bıraktı.

Talebeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kabri başında kendisine Kur’an okuyup dua edecekler.

Bir dönem başkanlığını yaptığı Akıncılar Derneği, vefat yıldönümü olan 22 Mart Cuma günü Cuma namazı sonrası Asri Mezarlıktaki kabrine tüm Hamza Yanılmaz sevenlerini davet etti.

Dualarımız yarın Filistinli mazlumlar ve merhum Hamza Yanılmaz için olacak.  Ruhu şad, mekânı cennet olsun.