100.Yıl Coşkusu 

Cumhuriyet'in 100. yılı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da coşkuyla kutlandı. Törende, komandoların gösterisi nefes kesti.

100.Yıl Coşkusu 

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da coşkuyla kutlandı. Bu çerçevede Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Vali Ömer Toraman, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı gerçekleştirdi.

100.Yıl Coşkusu 

VALİ TORAMAN:“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman : “Kıymetli Elazığlılar, Kurtuluş Savaşı'nda ortaya konulan millet iradesi; azmin,  kararlılığın, ferasetin, birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizi, bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde icra ederek, bıkmadan ve yorulmadan var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

100.Yıl Coşkusu 

CUMHURİYETİ İLELEBET YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

"Türkiye Yüzyılını" milletçe el ele inşa etmekte kararlı olduklarını ifade eden Vali Toraman,“ Önümüze çıkan her engeli bu inanç ve özgüvenle aşacak, varisi olduğumuz cumhuriyeti ilelebet yükseltmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ilanının 100'üncü yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk  ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı ecdadımızı, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.”dedi. 

100.Yıl Coşkusu 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU 

Yapılan konuşmaların ardından  Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Askerlerinin Gösterileri, Ahmet Kabaklı Fen Lisesi Öğrencilerinin "Yaşasın Cumhuriyet" Adlı Gösterisi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Esat Özkal'ın Kurtuluş Savaşı adlı şiiri okuması Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu öğrencilerinin Cumhuriyetin Kahramanları adlı Teatral Oyunu, Cumhuriyet Koşusu,Ödül Töreni, ve resmi Geçit Töreni ile son buldu.

100.Yıl Coşkusu 

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN BAYRAKLI DESTEK 

Cumhuriyet'in 100. yılı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da coşku ile kutlandı. Elazığ’da binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile tören alanına koştu.  Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle ilimizdeki esnaflar da dükkanlarını ve iş yerlerini bayrakları ile donatırken, vatandaşlarımız ise balkonlarına ve binalarına bayraklar asarak bayramın coşkusunu yaşadı.

100.Yıl Coşkusu