Yumakgil'den, Öztürk'e cevap!

Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil düzenlediği basın toplantısıyla, Selçuk Öztürk'ün kendisine yönelttiği suçlamalara cevap verdi. Yumakgil ayrıca 1 Mart'taki kongre öncesi adaylık sinyali de verdi

Yumakgil'den, Öztürk'e cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özel bir restaurantta düzenlenen basın toplantısında Yumakgil, Eski Başkan Selçuk Öztürk’ün iddialarına cevap verirken, Olağanüstü Genel Kurul öncesi uygun görülmesi halinde yeniden hizmet etmeye aday olduğu ifade etti.

“KENDİSİNİN NE KADAR CAHİL OLDUĞUNU GÖSTERİR”

Selçuk Öztürk’ün düzenlediği basın toplantısında kendisini hedef alan açıklamalara cevap vermek üzere basın toplantısı düzenlediğini kaydeden Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil, “Ben Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu bir Elazığ sevdalısı, Elazığspor aşığı ferdim. İyi veya kötü her gün Elazığspor’un yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Biz bu dünyada ne kadar iş yaparsak yapalım, bunu devlet denetlemese dahi uhrevi hayatta Allah denetleyecektir. Bunun hesabını soracaktır. Ben onun için doğmamış Elazığlı ve Elazığspor taraftarının bile hakkını gözetmek mecburiyetindeyim. Ben yetimin fakirin fukaranın hakkını kimseye yedirtmem yedirtmedim de. Geçen konuşmada bu değerli kardeşimiz benim Elazığspor’da 1998-2000 yılları arasında idarecilik ve başkanlık yaptığım dönemde bağışlarım ve alacaklarımla ilgili bilir bilmez atıfta bulunmuştur. Bu kendini ne kadar bu konuda vasıfsız cahil olduğunu gösterir. Şimdi size arz ediyorum. 1999’da ben ve ailem Elazığspor’a bağış olarak 20 bin dolar para verdik. O günkü kulüp defterlerinde bu belgeleri ile yazılıdır. 20 bin dolar o günün parası bugünün 2.5 kilogram altınına tekabül eder. İki buçuk kilogram altın bugün 750 bin lira civarındadır. İkinci sayfada yine o kulüp defterinde 1999 yılının sonunda yani 17 Ağustos depreminden 3 ay evvelki yapılan kongrede benim kulübün başına geçip tekrar ayağa kaldırdığım Batman maçına kadar olan evrede de ikinci harcamalar yine yapmışımdır. Yani totalde ben o kulübe 2 tane büyük harcama yapmışımdır. Bu harcamaların bazıları alacaktır, 2 tanesi de dediğim gibi yeğenim Rafet Yumakgil ve benim bağışlarımla 20 bin dolar verilmiştir” şeklinde konuştu.

“KULÜBE 7 KG. ALTIN BAĞIŞLADIM”

Selçuk Öztürk’ün kendisine yönelttiği kulübe ilk icra gönderen isimdir iddiasına da açıklık getiren Yumakgil, “O günkü listelerde hepiniz görmüşsünüzdür. Orada benim birinci sayfadaki alacağım o günün idarecilerinden arkadaşların inisiyatifine bırakılmış hiçbir şey yapılmadan 2 sene bekletilmiş 2 sene sonra ödemediklerinde dolayı ben İbrahim Gök avukat kardeşimizin vasıtasıyla bunu işleme koydurttum. O esnada o 2 sayfanın İbrahim bey 1 sayfasını işleme koymuş, 1 sayfasını işleme koymamıştır. Ben neticede şampiyon olduğumuz zaman Hayrettin Karamazı, Ragıp Yaşlı ve Murat Turan bey kardeşlerimizin beni çağırmaları, abi bu parayı sana ödeyeceğiz gel ödeyelim demelerinden sonra bir araya geldik ve o gün 59 bin TL tutarında parayı bana sevgi muhabbetle bana 50 bin liraya çektirmişlerdir. Bu 50 bin liradan ben aldığım paranın yarısını da o zaman yanlış hatırlamıyorsam Ömer Hanege ve Rafet’in İş Bankası’ndan aldığı krediye vermişizdir.  Ben o günkü şartlarda Elazığspor’da bağışımın dışında 10 kilogram altın vermişimdir. Yine canlı şahidi buradadır. O verdiğim 10 kilogram altının karşılığı bugün Elazığspor’dan 3 kilogram altın almışım arkadaşlar. 7 kilogram yine o 2. Sayfada unutulanla birlikte bu kulübe bağış yapmışızdır. Ben böyle bir Elazığspor sevdalısıyım. Kimse bize çamur atmasın” dedi.

“FIFA’DAKİ TÜM DOSYALAR ONUN ZAMANINDA GELDİ”

Kulübün FIFA’daki tüm dosyalarının Selçuk Öztürk döneminde geldiğine dikkat çeken İrfan Yumakgil, “Bu kulübün FIFA’daki dosyalarının hepsi bu kardeşimizin zamanında verilmiştir. Son Sedat Karataş beygilin zamanında Hora, Sarpong ve Maranhao denilen 3 tane futbolcu geliyor. Diğerlerinin hepsi bu arkadaşımızın zamanında gelmiştir. Demek ki bu yönetim bu politika yanlış bir politikadır, yanlış bir siyasettir. Hala daha bu arkadaşımız bugün çıkıp birilerine yok Ticaret Odası Başkanı, yok eski başkan İrfan Yumakgil, yok başka bir başkana laf atabiliyor. Kendi yanlışlarını görmemekte ısrar ediyor. Benim tavsiyem burada size sunduğum yazdığım şablonu dünya haberler ajansından istediği tarihlerde tek tek alabilir. Bu arkadaşımızın bu alanlarda dersini çok iyi çalışması gerek. Kendisinin mahkemelerde süründüğü bir zamanda kalktı bizlere çamur atıp zaman kazanmaya çalıştı” diye konuştu.

“YENİDEN HİZMET ETMEYE GELEBİLİRİM”

Kendisinin sunduğu ve kabul edilmeyen bir çok projeler olduğunu söyleyen Yumakgil, “Minibüs, otobüs hatlarını kulübe kalıcı gelirler olması için istedik. Parkometreler, otoparkların gelirini istedik yine alamadık. Gelen yönetim yine sıkıntılar yaşayacak. Biz hesaplattık bu kulübün 518 Bin TL’lik aylık gideri var. Bunları yapmadığınız müddetçe hangi idareci gelirse gelsin bu sıkıntılarla mücadele eder. Bütün gelirlerde şu an temlik var. Bunun sebebi de çamur atan arkadaştır. Bana görev düşerse yapmaya devam edeceğim. Bir şeyleri yapabilirsem bu memlekete yeniden hizmet etmeye gelebilirim. ETSO Başkanı’na Selçuk Öztürk aday olmasın diye bir telkinde bulunmadım” dedi.

“1-2 GÜNDE BORÇ 13’TEN 22 TRİLYONA ÇIKTI”

Selçuk Öztürk 2011-12 sezonunda 13 trilyon olan borcu 1-2 gün sonra 22 trilyona çıkarttı diyen İrfan Yumakgil, “Burada bir oyun var. CAS Hukuk Mahkemesi o günkü şartlarda Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz’ın transferinde Türkiye’deki gazetelerin beyanına dayanarak Elazığspor’a ceza kesti. 13 trilyondan 22 trilyona çıkaran adama da ceza uygulanabilir. Defterin kaybolmasının da sebebi odur. Karar defterinin kaybolmasının nedeni de bu hilelerin ört bas edilmesidir. Herhangi bir küçük bakkalın defteri kaybolsa ne olur? Neden Elazığspor’un dosyasına bakılmıyor” diye konuştu.

“ALPAY İZZETTİN ERGİDEN…”

Apay İzzettin Ergiden’in Selçuk Öztürk’ün samimi olduğu biri olduğunu dile getiren Yumakgil, “Selçuk Öztürk’ün kapı komşudur. Bu adamın Elazığspor’a 1 toplu iğne satışı yok. Bu adam nasıl Elazığspor’dan alacaklı olur? Bunların yaptığı da şu an bu. Bugün mahkemeden kurtulabilirler ama öbür dünyada mahkemei kübra da nasıl kurtulacaklar” ifadelerini kullandı.

VALİ BEYLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ı defalarca bilgilendirdiğini söyleyen Eski Başkan İrfan Yumakgil, “Bazen ulaşamadım ama onları whatsapptan attım. Bende belgeleri var. Hepsini anlatmaya çalıştım” şeklinde konuştu.